Október 30-án este 18:30-kor új klippel jelentkezik a csallóközcsütörtöki rock’ n’ roll trió. A tavaly decemberben megjelent Piros Karikás Részletek című lemezről, ez lesz a harmadik dal, melyhez videó készül. A bulizós Privát Mennyország és a Lépjünk le! után most a korong zúzósabb oldalát is megmutatják a srácok.

A Sötétség nélkül című szerzemény egy igazi szókimondó, metal dal. Napjaink veszélyforrásai a terrorizmus, a természeti katasztrófák, a pénzéhes hatalom kerül górcső alá ebben a szövegben. Mondani szokták- minden rosszat jó követ, szóval sötétség nélkül nincs fény, de ott a nagy kérdés, vajon mennyit szenvedést bír el az ember?

A klipet Biró Máté és az FX FILM készítette, főszereplője pedig Sheer Gábor „Sery” a Rivalda Szinházból.

„Egy vastelepen forgattunk, sötétedés után. Elég hideg volt, talán 5-6 fok lehetett. A hordókban gyújtott tűz nem adott sok meleget, csak ha közelebb álltál, szóval próbáltunk koncentrálni, hogy minél előbb végezhessünk.” – árulta el a banda dobosa Lépes Feri.

A hónap végén indul a banda őszi turnéja, mely a Piros Karikás Tavasz lemezbemutató turné folytatása. Évvégéig 12 állomáson csíphetjük el a hármas fogatot. Budapesten kétszer is láthatóak, hallhatóak lesznek.

„November 19-én egy igazi akusztikus nagykoncerttel készülünk Somorján a Mozi nagytermében. A tavalyi akusztikus buli sikerein felbuzdulva csaptunk bele a próbákba, most eggyel feljebb raktuk azt a bizonyos lécet, nagyobb a hely, további tagokkal bővül erre az estére a banda. Lesznek vonósok, szaxofon, fuvola, ja és ülőkoncert lesz. Aztán meg afterparty a Mozi kisteremben! Érdemes jönni.”- tette hozzá Kálmán Ákos a banda gitárosa.

December 27-én pedig hazai pályán, a már hagyományos Csallóközcsütörtök-i RockKarácsonyon csap a húrok közé a brigád a DEPRESSZIÓ, MAGOR és NOVA PROSPECT zenekarokkal.