A 2013 elején alakult nyíregyházi Petofi háztájáról jó ideje lehetett már olyanokat hallani, hogy a banda azért van annyira csendben, mert változások voltak a zenekar tagságában. Ezt augusztus 28-án a zenekar hivatalosan is megerősítette. Eszerint Mezei Bence énekes kiszállt a bandából, az új frontember pedig a banda eddigi basszere, Pór Peti lesz, míg az új basszer Mile Bence (A Király Halott) lett.

Miután a Petofi bejelentette, hogy másik énekessel megy tovább, most meg is jött az első dal és klip, amiben Mezei Bence helyett már a banda korábbi basszusgitárosa, Pór Peti áll a mikrofonnál. A Kések című szám ettől függetlenül hozza a banda megszokott hangzását, a szöveg meg az egész hangulat kellően keserű.




Az új dal egy új EP előfutára, ami szeptemberben fog megjelenni Rossz döntések naplója címmel. Az új EP legfrissebb előzetes számában, a Pusztulás I-ben a Petofi vendége Nagy Viktor a Téveszméből.




Emellett pedig a srácok a Satelles-szel és a nemecsekkel nyomnak egy országos turnét, az első koncert a Dürer Kertben lesz október 4-én.