Január végén Európa-turnét bonyolított le a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence, méghozzá különleges programmal, ugyanis a spéci old school műsorban az első négy klasszikus albumukról játszottak: Malleus Maleficarum, Consuming Impulse, Testimony Of The Ancients és Spheres. A körútnak szerencsére lesz magyar állomása is, február 18-án a Dürer Kertben. A turné egyik vendége a death metalos brazil Rebaelliun lesz, akik 2016-ban adták ki a The Hell’s Decrees című harmadik albumukat, a másik vendég pedig egy szintén holland csapat, a thrasher Distillator.

Mameliék egyébként már egy új albumot is felvettek, a lemez Hadeon címmel jön majd ki 2018. március 9-én, és ez lesz a 2013-as Obsideo folytatása. A Hadeon anyaga a SpaceLab stúdióban készült Christian Moos hangmérnökkel (Thanatos, Ancient Rites).

A 2013-as Obsideo lemezen még szereplő régi társ, Patrick Uterwijk helyét kezdetben még Santiago Dobles (ex-Aghora, ex-Cynic) vette át, a dobos egy brassói születésű román srác lett, Septimiu Hărşan, a basszer pedig a szlovén Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Paradox, Wartune). Santiago helyét a lemez felvétele után vette át egy román gitáros, Calin Paraschiv, aki a kolozsvári Necrovile-ban Septimiu Hărşannal együtt nyomja a brutális death metalt.

FACEBOOK ESEMÉNY

A Hammer Concerts bemutatja:
PESTILENCE
Rebaelliun, Distillator
Budapest, DÜRER KERT
2018.02.18.

Pestilence – Hadeon
(Március 09 – Hammerheart)

01. Unholy Transcript
02. Non Physical Existent
03. Multi Dimensional
04. Oversoul
05. Materialization
06. Astral Projection
07. Discarnate Entity
08. Subvisions
09. Manifestations
10. Timeless
11. Ultra Demons
12. Layers of Reality
13. Electro Magnetic