A szolnoki Over My Dawn 2010 óta meggyőzően tolja magyar nyelven a metalcore-t. Friss klipjük a Jásztexas dalukhoz készült. A dalt a gyulai No Silence stúdióban rögzítették, a videót pedig a Proving Ground Pictures készítette:

„A tökünk kilett ezzel a szartaposással, amit a színtér produkál. Mindenki próbál megfelelni mindennek, mindenki valaminek akar látszani, ami igazából nem is. Mindenki menő, csak mi nem. Szóval elegünk lett, és most olyan messze rúgjuk ettől a közegtől magunkat, amennyire csak tudjuk –tessék, suttyók vagyunk, és szarunk mindenre, kár volt tagadni egy percig is- lehet köpködni. Kellemetlen bevallani, de mi magunk is túl sok figyelmet fordítottunk rá eddig, hogy ott lehessünk, ahol a többi menő banda, de aztán persze abszolút beletört a bicskánk. Folyamatos tagcserék, próbaterem hiány, sorolhatnám. Eddig például értelmes szövegeket írtunk, alig volt, aki odafigyelt. Zavaró. Úgy néz ki ezek a dolgok kellettek ahhoz, hogy elhatározásra jussunk: vagy sikerül a jövőre megjelenő nagylemezzel lépnünk egy nagyot, vagy abbahagyjuk az egészet a picsába, és máshoz kezdünk, ki-ki a maga útján. Viszont ezzel a nagylemeznyi oltással még egész biztosan megszórjuk az országot. Itt az első fejezet.”

A szolnoki Over My Dawn 2010 óta meggyőzően tolja magyar nyelven a metalcore-t. Még az alakulás évében ősszel a Mandarins Home Stúdióban rögzítették az első EP-jüket, ami a “Földhöz, Vagy Innen El…” címet kapta. Nem sokkal utána, ugyanitt elkészült a “Merülés Előtt…” EP, szintén három dallal. Emellett megnyerték a 2. Bandák Csatáját Kengyelen, játszottak a Rockmaraton Fesztiválon, és egy csomó egyéb klubban természetesen. 2011 nyarán felvették az “Omerta” című dalt, Veres Gábor (Watch My Dying) vendégszereplésével a szolnoki Denevér Hangstúdióban. Egy évre rá, a gyulai No Silence stúdióba költöztek, hogy megszülethessen az első nagylemez, az “Absztrakt Párhuzam”.

Időközben egy remix projekt is kezdetét vette, „Újragondolat” címen, Skahigan előadásában. 2013 tavaszán visszatértenk a No Silence-be, és felvették a „Tükörjég” single-t, amihez videó is készült. 2014. május 9-én pedig „Senki nincs, aki vigyázna ránk” címmel jelent meg, és ingyenesen letölthető az Over My Dawn három dalt tartalmazó EP-je.

Over My Dawn a Facebookon