A nyári fesztiválszezon és egy rövid augusztusi pihenő után szeptemberben egy négy állomásos miniturné keretében (Budapest, Székesfehérvár, Kecskemét, Debrecen) búcsúztatja Desertdrive c. lemezét a RED SWAMP, októberben pedig belecsapnak harmadik nagylemezük munkálataiba.

A “Time To Die” névre hallgató album jövő év elején érkezik majd, a korong címadó dalát már el lehetett csípni a banda koncertjein. A Földünket fenyegető klímafeszültség elkerülhetetlen hatással van a zenekarra, így egy világvége témát feldolgozó, tág értelemben vett konceptlemez várható a smoker-metálosoktól.

“Minket is erősen foglalkoztat a környezeti változás és tapasztaljuk azt a szűklátókörűséget, amivel sajnos túl sokan viszonyulnak ehhez a témához. Nincsenek világmegváltó terveink, de jó lenne, ha idősebb korunkban is rá tudnánk gyújtani egy jó riffre nyáron anélkül, hogy szétolvadna a kezünkben a hangszer. A fiókjainkban türelmetlenül várakozó anyagaink is elég sötétek és súlyosak ahhoz, hogy táptalaja legyen egy világvége motívumos konceptlemeznek. Szomorú, hogy ennek valós aktualitása van az életünkben, ugyanakkor túl fontos téma ahhoz, hogy elkerüljön minket” – Kovács Gergely énekes/frontember.

A RED SWAMP egy szeptemberi miniturnéval zárja második nagylemezük, a külföldön és itthon is méltatott Desertdrive ciklusát, ez alkalomból ritkán játszott dalokkal is készülnek a bulikra. Szeptember 13-án Budapesten a Robotot füstölik tele először, majd tiszteletüket teszik még Székesfehérvárott a Nyolcas Műhelyben, Kecskeméten a Kilelében, és Debrecenben a Roncsbárban, a Vulgar Display of Cover Pantera Tribute-tel is. A banda ráadásul az év végéig már nem tervez több fellépést, így mindenképpen érdemes megnézni őket valamelyik állomáson.

A pontos dátumokért kövessétek a RED SWAMP-ot facebookon és instán:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/redswampband/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/redswampband/

BANDCAMP: http://bit.ly/desertdrive_fullalbum

SPOTIFY: http://bit.ly/rs-desertdrive-spotify

ITUNES: http://bit.ly/rs-desertdrive-itunes

DEEZER: http://bit.ly/rs-desertdrive-deezer

GOOGLE PLAY: http://bit.ly/rs-desertdrive-googleplay