Feed The Machine címmel, június 16-án jelenik meg a kanadai Nickelback kilencedik nagylemeze, a 2014-es No Fixed Address folytatása. Chad Kroegerék új kiadónál, a BMG-nél dolgoznak, az album producere pedig Chris Baseford (Slash, Shinedown). A korábban már bemutatott Song On Fire dalhoz most egy klip érkezett.

Az új anyag állítólag kicsit súlyosabb lesz a korábbi lemezeknél. Ezt a csapat frontembere, Chad Kroeger is megerősítette egy korábbi nyilatkozatában:

„Az új albumunk egyértelműen keményebb és teljesebb a korábbi lemezeink többségénél. Elmondható, visszakanyarodtunk az igazán karcos gyökereinkhez, aminek nagyon örülünk. Mindig igyekszünk különböző irányokba kalandozni és különféle dolgokat kipróbálni, de ezen a lemezen határozottan a súlyosabb hangzás felé mentünk el.”

A lemez megjelenését követően a tengerentúlon kezdi a turnézást a banda. A masszív, 44 állomásos körúton a fő nyitóbandájuk a Daughtry lesz, de egyes helyeken becsatlakozik a Shaman’s Harvest és a Cheap Trick is. Európai fellépésekről egyelőre nincs információnk, de reméljük előbb-utóbb errefelé is ismét elvetődnek majd.

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) 2017. március 3-án tízszeres platinalemezzé, azaz hivatalosan gyémánttá minősítette a Nickelback 2005-ben kiadott All The Right Reasons albumát. Így aztán ez az album a második rocklemez a 2000-es években, amely ilyen eredményt ért el. Erre eddig csupán a a Linkin Park 2000-es Hybrid Theoryja volt képes. Az All The Right Reasons album olyan slágereket tartalmazott, mint a Photograph, az Animals, a Far Away vagy a Rockstar.

Nickelback – Feed The Machine
(Június 16 – BMG)

01. Feed The Machine
02. Song On Fire
03. The Betrayal (Act I)
04. Home
05. The Betrayal (Act III)
06. Silent Majority
07. Must Be Nice
08. For The River
09. After The Rain
10. Coin For The Ferryman
11. Every Time We’re Together