Feed The Machine címmel, június 16-án jelenik meg a kanadai Nickelback kilencedik nagylemeze, a 2014-es No Fixed Address folytatása. Chad Kroegerék új kiadónál, a BMG-nél dolgoznak, az album producere pedig Chris Baseford (Slash, Shinedown). Az új anyag állítólag kicsit súlyosabb lesz a korábbi lemezeknél. Ezt most a csapat frontembere, Chad Kroeger is megerősítette:

„Az új albumunk egyértelműen keményebb és teljesebb a korábbi lemezeink többségénél. Elmondható, visszakanyarodtunk az igazán karcos gyökereinkhez, aminek nagyon örülünk. Mindig igyekszünk különböző irányokba kalandozni és különféle dolgokat kipróbálni, de ezen a lemezen határozottan a súlyosabb hangzás felé mentünk el.”

A lemez megjelenését követően a tengerentúlon kezdi a turnézást a banda. A masszív, 44 állomásos körúton a fő nyitóbandájuk a Daughtry lesz, de egyes helyeken becsatlakozik a Shaman’s Harvest és a Cheap Trick is. Európai fellépésekről egyelőre nincs információnk, de reméljük előbb-utóbb errefelé is ismét elvetődnek majd. A szöveges videóval kísért címadó dal után már a szintén szöveges videós Song On Fire is tesztelhető a nyáron érkező lemezről:

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) 2017. március 3-án tízszeres platinalemezzé, azaz hivatalosan gyémánttá minősítette a Nickelback 2005-ben kiadott All The Right Reasons albumát. Így aztán ez az album a második rocklemez a 2000-es években, amely ilyen eredményt ért el. Erre eddig csupán a a Linkin Park 2000-es Hybrid Theoryja volt képes. Az All The Right Reasons album olyan slágereket tartalmazott, mint a Photograph, az Animals, a Far Away vagy a Rockstar.