End Of The Comedy címmel jelent meg a budapesti modern groove/death metalos Nest Of Plagues első nagylemeze, amin még jobban igyekeztek kitágítani saját zenei határaikat. A lemezt a gyulai No Silence stúdióban rögzítették, a borítóját pedig Bakonyi Örs készítette.

2017 januárja környékén döntöttük el, hogy újabb kislemez helyett inkább egy nagylemezt kellene összehoznunk. Február környékén felvettünk egy dalt, a The Faceless Ones-t és elküldtük Simihez (No Silence Studio), amihez készítettünk egy lyric videót is (Proving Ground Pictures). Illetve akkor még úgy gondoltuk, hogy ez lenne a nagylemez beharangozó dala is. Áprilisban jött ki ez a nóta, viszont utána megváltozott bennünk, hogy milyen irányokat is akarnánk belevinni az első nagylemezbe. Szerettünk volna a heavy részét elvinni súlyosabb irányok felé, illetve több dallamos részt és szintiorientált témákat is írni. Vokáltémák és a szövegek terén is súlyosabb, sötét témák felé akartunk elmozdulni… Összegezve ne csak gitár- vagy csak vokálorientált metalzenét írjunk, hanem jobban előtérbe kerüljenek a különböző hangszerek, vokálok a különböző részeken, és hangulatban is jobban elkülönüljenek a témák. Így a The Faceless Ones megmaradt csak egy önálló single-ként.

Októberben állt össze a teljes album koncepciója, közben már elkezdtük a gitár/basszus témákat is felvenni. November végén No Silence Studióban rögzítettük a maradék dolgokat, illetve a mixing/mastering részt is Simi csinálta. Az End of the Comedy-hez is a Proving Ground Pictures jóvoltából készült full album stream.2018-ra terveink között van koncertezni itthon és külföldön is – kontaktolunk, ahogy tőlünk telik ez ügyben -, videoklip készítése, új számok írása, promózás, szóval sok minden. Reméljük, sok helyre el tudunk jutni a zenénkkel a jövőben.”