Talán még emlékeztek, hogy éveken keresztül hangos volt a sajtó a Zöld Pardontól, hogy zavarja a XI. kerületi lakosok nyugalmát, hogy hangosak, büdösek, drogosok, meg egyáltalán. Ez odáig jutott, hogy két éve el kellett költözniük a lágymányosi Rákóczi-híd lábához.
Ma délelőtt küldött a Zöld Pardon egy sajtóközleményt, amelyben azt tudatják a sajtóval és a koncertekre járókkal, hogy idén nem rendezik meg a leghosszabb fesztivált, nem lesz Pardon, nem lesz tánc.

A Zöld Pardon tizenöt évnyi működés, számos csodálatos pillanat és jó néhány nehéz perc után 2014-ben a szokott időben nem nyitja meg kapuit.

A “Leghosszabb nyári fesztivál” nem tűnik el örökre, csak erőt gyűjt. Nem kívánunk az elmúlt két év hibájába esni, amikor a döntéshozói félelmeknek és prekoncepcióknak kiszolgáltatva, minden erőnkkel küzdve, végül harcban elfáradva indítottuk útjára a szezont.

Rajongóinkkal és támogatóinkkal együtt hiszünk benne, hogy az a szellem és kulturális misszió, amely a ZP egyediségét adta, most is megtalálja azt a helyszínt, ahol kompromisszumok nélkül kiteljesedhet.

A ZP idén tehát tovább alussza téli álmát, de bízunk benne, hogy minél hamarabb felébred, hogy eleget tegyen rendeltetésének, újra ezrek kedvenc szabadtéri szórakozóhelyévé válhasson.

Köszönettel,
A Zöld Pardon csapata