48 éves korában elhunyt a kultikus horror/death metal csapat Necrophagia frontembere Frank Pucci, ismertebb nevén, Killjoy. Az ohiói banda még 1983-ban alakult, így nem csoda, hogy a death metal legelső zenekarai közé tartoztak. Az 1987-ben megjelent Season Of The Dead című lemezük pár hónappal a Death debütalbuma előtt jelent meg, de abban az évben földbe is állt a zenekar.  Egyébként a lemez Lucio Fulci rendező munkássága előtt tiszteleg, aki jobbára belezős-csonkolós műveiről vált ismertté, a dalokban el is hangoznak részleteik filmjeiből, csak úgy, a hangulat miatt, mert a csontok ropogása és a földre hulló belek loccsanása mindig szívet melengető hangok.

Phil Anselmo Pantera-frontember unszolására alakult újjá a csapat 1998-ban, majd kiadtak egy nagylemezt is, ahol Anselmo gitározott, de nem sokkal utána kilépett. A kizárólag horror témákkal foglalkozó zenekar viszont továbbra is aktív maradt, viszonylagos rendszerességgel adtak ki lemezeket, a legutóbbi WhiteWorm Cathedral címmel a Season Of Mist gondozásában 2014. október 28-án látott napvilágot. Ezzel a lemezzel az I Am Morbid társaságában tavaly májusban, a Dürer Kertben is felléptek.

Killjoy ezen kívül is több zenekarban játszott, olyanokban mint a Ravenous, a Wurdulak, a Cabal, a Viking Crown vagy az Eibon, amit szintén Anselmóval hozott össze, de olyan tagok nyomultak még benne, mint Satyr a Satyriconból és Fenriz a Darkthrone-ból, de ez sajnos csak egy dalig jutott.

Frank Killjoy Pucci halálát a Necrophagia Facebook-oldalán jelenették be.

„Szomorúan jelentjük be nektek, hogy drága testvérünk, Killjoy ma reggel eltávozott. Nincsenek erre szavak. Nyugodj békében testvér, a szívünkben örökké élni fogsz” – írták a posztban.

Nyugodjék békében!