A görög-német power/thrash brigád Mystic Prophecy kilencedik nagylemeze, a War Brigade még 2016. március 18-án jelent meg. Az R.D. Liapakis énekes (Devil’s Train, Valley’s Eve) vezette banda korongját a Massacre Records juttatta el a rajongókhoz. A dalokat Fredik Nordström (In Flames, Hammerfall, Arch Enemy stb.) keverte a Fredman stúdióban. 2018. január 12-én Monuments Uncovered címmel azonban egy feldolgozás albummal jelentkezik a banda. A lemezről elsőként a klipes You Keep Me Hangin’ On került bemutatásra, ami eredetileg egy 1966-os sláger volt a The Supremes előadásában, de Kim Wilde 1986-os változatában még ismertebb lett, az ugyanis 1987 nyarán még a Billboard-listát is vezette. A második előzetes dal pedig egy Elton John feldolgozás, az I’m Still Standing, amely eredetileg az 1983-as Too Low For Zero albumon szerepelt.

A feldolgozásalbum producere maga R.D. Liapakis volt, a munkálatok a banda saját, Prophecy stúdiójában zajlottak. A keverést és a maszterizálást Henrik Udd végezte el, az Udd Recording stúdió (Architects, HammerFall, Bring Me The Horizon, At The Gates, Delain) falai között. A lemezborító Dušan Markovic műve. A Monuments Uncovered megjelenik normál CD-n, limitált digipakban (egy bónusz dallal kiegészítve), valamint limitált LP-n és digitálisan is. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A Mystic Prophecy decemberben két görögországi koncertet ad; ezután már csak jövő tavasszal és nyáron lépnek fel, méghozzá két német fesztiválon (Delta Metal Meeting, Bang Your Head!!!).

Mystic Prophecy – Monuments Uncovered
(Január 12 – Massacre)

01. You Keep Me Hangin’ On (Kim Wilde/The Supremes)
02. Hot Stuff (Donna Summer)
03. Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
04. Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz)
05. I’m Still Standing (Elton John)
06. Because The Night (Patti Smith)
07. Space Lord (Monster Magnet)
08. Get It On (T.Rex)
09. Tokyo (Tokyo)
10. Proud Mary (Creedence Clearwater Revival)
11. The Stroke (Billy Squier – digipak bónusz)