Derült égből villámcsapásként sújtotta a Moby Dick híveket, hogy szeretett bandájuknál tagcsere történt. Minderről a banda Facebook-oldalán számolt be az új lemezen dolgozó thrash metal legenda. Budai Béla dobost a Wellhello meghívása miatt az Akelából is ismert Király Zoltán fogja váltani a thrashereknél. A jövőre várható nagylemez felvételeit a hírek szerint még Budai Béla fogja feljátszani, utána viszont már végleges lesz a csere. Íme a zenekari publikáció:

„Sajnos hírünk van, olyan, ami váratlanul érte a zenekart, mint derült égből a villámcsapás. Budai Béla felkérést kapott egy sokat koncertező, a médiában sokat szereplő zenekartól a dobosi poszt betöltésére. Mivel mindkét zenekarban egyszerre nem tudja ellátni a feladatát, távozik a Moby Dick zenekarból. Nehéz szívvel, de kénytelenek vagyunk a döntését elfogadni. A barátság megmarad, köszönjük az eddigi munkáját és sikereket kívánunk neki a továbbiakban is! A tervek szerint az új album munkálatait még Béla fejezi be, de a következő koncerten már Király Zoltán ül a dobok mögé. Zolit nem igen kell bemutatni, hiszen rock és metal körökben mindenki ismeri, hosszú éveken át az Akela oszlopos tagja volt. Egy alkalommal már a Moby Dick soraiban is bemutatkozott, egy soproni koncerten volt beugró, amikor Béla külföldön tartózkodott. A stafétabot, azaz a dobverők jó kezekbe kerülnek, hiszen Király Zoli egy kiváló és harcedzett dobos. Fogadjátok szeretettel!”

2015, november közepén jelentette be a Moby Dick, hogy Hoffer Péter dobos 23 év után távozik a csapatból, helyére pedig Budai Béla került, akit leginkább a Leander Risingból ismerhetett meg a nagyközönség. Az új felállás elsőként Győrben volt látható, 2015. december 26-án, az ETO Park II. Emeleti Rendezvénytermében, ahol a Moby Dick mellett fellépett az Aurora, a Story és az Elysium.

Budai Béla 14 évesen kezdett dobolni. Korábban zongorázni és csellózni tanult. Első tanítója Németh Tamás volt, a Mini együttes dobosa. Budai 2010-től Vörös Attilával zenélt a Vulgar Display Of Cover elnevezésű Pantera tribute-zenekarban. 2011-ben csatlakozott Köteles Leander és Vörös Attila együtteséhez a Leander Risinghoz, melynek bemutatkozó albuma (Szívidomár) 2012-ben jelent meg a Sony Magyarország kiadásában.

Ugyanebben az évben jelent meg a Bloody Roots, Schmiedl Tamás (Moby Dick) gitáros szólóprojektjének második nagylemeze is, az Az ígéretek földjén, melyen szintén Budai dobolt. Mivel a két zenekar koncertjeinek összehangolása egyre nehezebben volt megoldható, végül kilépett a Bloody Rootsból. A Leander Rising második albuma 2014-ben jelent meg, Öngyötrő címmel. A népszerűség ellenére az együttes azonban elfáradt, és 2015-ben bejelentették, hogy feloszlanak. Az együttes december végi búcsúkoncertje előtt pár héttel jelentették be, hogy Budai csatlakozott a magyar metal színtér egyik vezető zenekarához, a Moby Dickhez. 2016-ban az együttes klasszikus albumának (Kegyetlen évek) 25 éves jubileumi újravett változatát már ő dobolta fel.