2018. január 6-án a Budapest Sportarénában nagyszabású hármas jubileumi koncertet adott a MOBILMÁNIA: megünnepelték Vikidál Gyula 70., Zeffer András 60., valamint a Mobilmánia zenekar 10 éves születésnapját.

A nagy sikerű Aréna koncertről filmfelvétel is készült, ami az év végén DVD formájában is megjelenik a Hammer Records gondozásában. Erről tekinthető meg most az első, Szárnyad voltam című dalra készült videó, melynek utómunkálatait Sztupovszky Tamás végezte, a felvételekért pedig a Cameleon Produkció felelt, a vezető operatőr Máté Péter irányítása alatt. A Mobilmánia a tervek szerint júniusban újra stúdióba vonul, ahol elkezdenek következő, angol nyelvű nagylemezükön dolgozni.

2017. október 13-án jelent meg a Mobilmánia negyedik stúdiónagylemeze Vándorvér címmel. A 2014-es, általunk is bemutatott Fénypokol album kiadása óta sok minden történt a fővárosi klasszikus hard rocker banda háza táján: országos turnék annak az anyagnak az élő bemutatására, egy koncert DVD kiadása, váratlan énekes csere, dobos visszatérés, és gitáros váltás. Mindezek ellenére tovább menetel a zenekar, aminek ékes bizonyítéka a már említett új CD, valamint a január 6-án, nagyszabású – tripla jubileumot megünneplő – Aréna koncert.

Néhány mondatban elevenítsük fel a tagságot érintő változásokat. 2016 őszén kurtán-furcsán távozott Molnár Péter ’Stula’, a csapat énekese, akinek pótlására először egy országos castingot hirdetett meg a zenekart vezető Zeffer András billentyűs/énekes, de végül nem került sor a nyilvános meghallgatásokra, mert időközben megtalálták az utódot az akkor még Angliában élő, ott építészmérnökként dolgozó, de egy zenekarban is tevékenykedő Gamsz Árpád énekes/gitáros személyében. Árpi a YouTube csatornájára kitett videóival, valamint az itthoni Black Box élén nyújtott teljesítményével levette a lábáról a döntéshozó(ka)t, ezáltal nyerte el a Mobilmánia frontembere posztot 2017 elején.

Visszatért Donászy Tibor dobos is, aminek eredményeképpen távozott az éppen az ő kiválása miatt anno gyorsan csatasorba állított Csintalan György, de testvére iránti szolidaritásból Csintalan Márk gitáros is vette a kalapját. Utóbbi helyére – Kispál Balázs mellé – Nusser Ernő érkezett az Időgépből, akit a ’Mániás-közönség már láthatott, hallhatott néhány Tunyogi Rock Band bulin, valamint a Kékesi László basszusgitáros nevével fémjelzett Bajnok Rock Team-ben is játszott, úgyhogy olyan nagyon nem is kellett keresgélni, szó szerint „kéznél” volt. És persze örömmel csatlakozott.

Ezzel a felállással készült el a tavaly október közepén megjelent Vándorvér című új album. A bő 50 perces anyag 14 számot tartalmaz, amelyeknek szövegeit – egy Vikidál szerzeményt kivéve – ismét a zenekar szinte hetedik tagja, Horváth Attila írta.

Az új dalokat hallva egyértelműen kijelenthető, hogy a sokadik vérfrissítés sem küldte padlóra a bandát, sőt, úgy tűnik, még egy apró térdrogyasztás sem történhetett a Mobilmániánál. Hiszen a szolnoki Denevér Stúdióban rögzített friss dalcsokor egy bombaformában lévő, valamint kreativitással is alaposan megáldott társaságot mutat. A feltüntetett szerzőnévsort böngészgetve az jön le, hogy a dalszerzés igazi csapatmunka volt, hiszen Kispál Balázst és Donászy Tibort kivéve mindenki kivette a részét az alkotásból. Sőt, Árpi négy önálló dallal jelentkezett, valamint ötnek társzerzője is, de a lemez hangszerelési munkáiból, a zenei rendezésből is kivette részét, továbbá ő volt a felvételvezető is.

A korongra került nóták nagy többsége a hetvenes években gyökerező, de egészen a nyolcvanas évtized közepéig virágkorát élő – masszív Hammond aláfestést kapott, és rövid, de ízléses gitárszólókkal meg-megszínezett – melodikus hard rock slágereket idézi, a maradék pedig bátor kikacsintás a sokak által kőbe vésettnek hitt (zenei) keretek közül.