Dystopia címmel január 22-én jelent meg a Megadeth tizenötödik nagylemeze, a 2013-as Super Collider album folytatása. A két Dave – Mustaine és Ellefson mellett ezen a korongon mutatkozott be a két új jövevény, Kiko Loureiro (Angra) gitáros és Chris Adler (Lamb Of God) dobos. A banda a Nashville-beli Lattitude Studio South falai között dolgozott, az album producelését pedig a frontember, Dave Mustaine és Toby Wright (Alice In Chains, Slayer, Soulfly, Ozzy, Korn stb.) végezte; míg a keverést a Lamb Of God-dal és a Gojirával közös munkájáról ismert Josh Wilbur látta el. A The Threat Is Real nótához korábban már készítettek egy animációs videót, most ennek a sorsára jutott a címadó tétel is:

Dave Mustaine még november elején az Overdrivenak nyilatkozott arról, hogy ő személyesen egyáltalán nem akarta újjáalakítani a Megadeth legsikeresebb felállását, az ötlet a másik Dave-től, Ellefsontól származott:

„Őszintén bevallom, az utóbbi években elég nagy káosz uralkodott a zenekar környékén. A menedzsmentben változások voltak, ők pedig folyamatosan rossz turnédöntéseket hoztak. Emellett ott volt az anyósom halála és a Rust In Peace-felállás újjáalakulási kísérlete. Még szerencse, hogy David Ellefson igazi úriemberhez méltóan egy interjúban elmondta: ez az ő ötlete volt. Én tényleg nem akartam megcsinálni. Dave viszont nagyon szerette volna, én pedig szeretem őt annyira, hogy azt mondtam: oké, nézzük meg, mi sül ki belőle. Aztán amikor nem jött össze, mindenki engem kezdett hibáztatni. Na, akkor udvariasan azt mondtam: basszátok meg magatokat. Aztán Kiko Loureiro és Chris Adler bekerült a képbe, ők egyértelműen a legtehetségesebb muzsikusok közé tartoznak, akikkel csak valaha is játszottam. Hatalmas erőt jelent egyszerre két ilyen kiváló zenésszel játszani, mivel a korábbi felállásokban mindig akadt legalább egy ember, aki nem érte el a várt szintet. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az én gitárjátékom is fejlődött, mivel Kiko folyamatosan jobb teljesítményre ösztönzött.”