Dave Mustaine még júniusban osztotta meg közösségi oldalán, hogy torokrákot diagnosztizáltak nála. Természetesen azonnal belekezdtek az ilyenkor szokásos orvosi kezelésekbe. Noha a folyamat az énekes-gitáros szerint jól halad és a teljes felépülés 90%ra vehető, majdnem az összes 2019-es Megadeth koncert elmarad.

Nem így jövőre, amikor is az új lemezen dolgozó Megadeth a Five Finger Death Punch különleges vendégeként érkezik majd Európába. A 2020-as Európa-turné utolsó állomása Budapesten lesz, a Budapest Arénában. Ráadásul most a vezér is bisztató szavakat mondott a kezelésével kapcsolatban:

„Szinte teljesen túljutottam már a kezelés utolsó fázisán, az orvosaim pedig nagyon pozitívnak tartják az eredményeket. Szeretném mindenkinek megköszönni az utóbbi hónapok támogatását, a jókívánságokat, ezek nagyon sokat jelentettek nekem. Nem is tudom kifejezni a hálámat, hogy megkönnyítettétek számomra ezt a nehéz utat azzal, hogy tudhatom, ti is ott álltok az oldalamon ebben a harcban. A következő hetekben az orvosok diagnosztizálják majd az állapotomat, én pedig tájékoztatni foglak titeket a helyzetről. Hamarosan találkozni fogunk”. – Dave.