Nincs még késő címmel még januárban tette közzé lemezelőzetes dalát a groove/modern metalos Masina. A Smici irányításával a soproni MD stúdióban felvett dalban Mentes Norbert szólózik a Moby Dickból (Hungarica), basszusgitáron pedig Hoffer Péter dobos (Rúzsa Magdi, ex-Moby Dick) játszik. A Masina szellemi atyja nem más, mint Hanák Viktor volt NB I-es labdarúgó, a kupagyőztes soproni csapat játékosa. Viktor tavaly novemberben döntött úgy, hogy Elindul… címmel elkészít egy teljes nagylemezt.

Az albumon helyet kapó 8 dalhoz pedig sikerült ismert énekeseket is csatasorba állítania, A soproni MD Stúdióban felvett anyagon szerepel maga a hangmérnök Schmiedl ‘Smici’ Tamás (Moby Dick, Bloody Roots), valamint Ficzek András (Dalriada), Szokodi Zoltán (Brazzil, Blokád), ifj. Szokodi Zoltán (Pair o’ Dice), Wilhelm Tibor (Sub-Zero), Tamás Nándor (Wyrfarkas, Bearfood) és végül, de nem utolsósorban az ‘eredeti’ énekes Kiss Noró is. Most megérkezett a klippel kísért Utolsó jel című dal is.

A Masina 2006-ban készített egy 4 dalt tartalmazó EP-t, amely nem került kereskedelmi forgalomba (az EP-ről két dal meghallgatható a zenekar youtube csatornáján). Viktor a tavalyi évben úgy érezte, hogy itt az idő a projektje folytatásának

Masina tagok: Kiss “Noró” – ének, Nyerges Tibor – dob, Hanák Viktor – gitár, basszusgitár.