A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Támogatói Oklevelet adományozott a Sportalsónak, az Országos Véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért.

Az esztergomi Sportalsó Rock Klubban már hosszú évek óta szerveznek véradásokat, ezek lebonyolításában és szervezésében nyújtott segítségért kapott most a hely Támogatói Oklevelet. Az elismerést pedig mi mással „ünnepelhetné” a klub, mint egy maratoni hosszúságú véradással?

December 14-án, szombaton, 9:00 órától egészen 16:00 óráig lesz az év utolsó Rock Véradása a Sportalsóban. A volumennek megfelelően készül is a klub értékes és érdekes nyereményekkel, meglepetésekkel. Ugyanis hiába a Támogatói Oklevél és vele az elismerés, a munka nem áll meg:

– Először nagyon meglepődtem, már azon is, hogy jelöltek minket erre a kvázi „díjra”, amit megyénként egy-egy, véradás-szervezésben kiemelkedő hely kap meg. Aztán amikor szóltak, hogy valakinek képviselnie is kellene a gálán a klubot, akkor már sejtettük, hogy nem csak jelöltek minket. Hát, mit mondjak? Elképesztő érzés volt, akárcsak az, amikor egy-egy véradás után az ember megkapja az SMS-t, hogy célba ért az „adománya”… – nyilatkozta Ric$, azaz Szénégető Richárd, a Sportalsó programigazgatója – Nagyon örülök, hogy annó, mikor Ildi megkeresett minket az ötlettel, igent mondtunk és belekezdtünk. Most, amióta Ágota lett az ügyintéző, még előbbre tervezünk és már most tudjuk a jövő évi időpontokat!

– Amikor először szóltak, nem is értettem a dolgot. Mi csak egy rock klub vagyunk, tesszük a dolgunk, számunkra ez természetes! Bele sem gondoltam, hogy az évek alatt több száz adag vér gyűlt össze nálunk, ami annyiszor három életet is megmenthetett… Ez a három alkalom évente a klubban mondhatni egyre több embert vonzz, és remélem ez a tendencia továbbra is így marad és segíthetünk mindenkinek, akinek úgy hozza az élet, hogy vérre van szüksége. Amikor először rendeztük meg úgy, hogy már elkezdtünk „arcot adni” neki, és Brísz, a grafikusunk kitalálta hozzá ezt a Lugosi Bélás plakátot, amit azóta is használunk, onnantól rendesen várom is a következő alkalmakat! – mesélte nevetve Bozsó, azaz Turai Zsolt, a Sportalsó tulajdonosa.

Természetesen most sem marad el a „jutalma” a véradóknak, méghozzá:

Szokás szerint mindenki kap valami ajándékot, emellé pedig:
– Pecsétet a Törzskártyába (Erről bővebben: https://sportalso.hu/torzskartya/ )
– Nyerhetnek: Sportalshow 2020 napijegyeket
– Nyerhetnek: Sportalshow 2020 bérletet
– Nyerhetnek: belépőt az esti Blues Company koncertre
– Nyerhetnek: belépőt a decemberi rendezvényeinkre
– Nyerhetnek: könyveket, filmeket, CD-ket!

A Véradás eseménye

Sportalsó:
https://www.facebook.com/Sportalso/
https://sportalso.hu/