A Dalriada billentyűseként is ismert Szabó “Szög” Gergely sűrűn látott vendég a stúdiónkban. Hol a soproni folk metalosok kapcsán, hol az általa szervezett EU Power Metal fesztiválsorozat miatt láttuk vendégül. A beszélgetések során minden alkalommal szóba került az általa életre hívott Mandara zenekar is, akik most Way Of Dreams címmel egy bemutatkozó EP-vel jelentkeztek. A Way Of Dreams EP minden fontos zenei streaming oldalon, valamint online boltban elérhető, ráadásul a szimfonikus power metalt játszó zenekar mind az öt tételhez készít majd szöveges videót. Az első már meg is érkezett, mégpedig az Endless Night… Momentary Dawn című tételhez. A Mandara időközben már dolgozik a soron következő hanganyagon, mely egy több lemezes fantasy-történet első darabja lesz.

A Mandara története 2008-ra nyúlik vissza. A klasszikus képzettségű billentyűs és zeneszerző, Szabó Gergely „Szög” ekkoriban írta meg első olyan dalait, melyekkel a komoly- és filmzene, valamint a melodikus metal harmonikus egyesítését tűzte ki célul. Néhány éven át – egyéb zenei projektek mellett – a komponálás került előtérbe; a tényleges alapítás, így az első stabil felállás 2014-re datálható.

A Mandara zenéjét egyedi atmoszféra, nagy ívű, epikus dallamvonalak, sűrű, szimfonikus hangszerelés és progresszív, klasszikus harmonizálás jellemzik.

A „Way Of Dreams” című bemutatkozó EP egy zaklatott lélek intellektuális utazásáról szól, aki az őt kínzó álmokat hirtelen megvilágosodásként éli meg, s megtalálja az erőt ahhoz, hogy megváltoztassa mindennapi életét. E lélek bármelyikünk lehet.

Mandara – Way Of Dreams EP
(November 10 – Nail Records)

01. Endless Night… Momentary Dawn (7:32)
02. Embrace Your Dream (6:00)
03. Aimless (5:31)
04. Together As One (4:27)
05. A Troubled Soul (8:26)