51 éves korában elhunyt Bret Hoffmann. A Malevolent Creation volt és a Fire For Effect jelenlegi frontemberét előrehaladott állapotú vastagbélrák vitte el. Bret énekelt az amerikai Malevolent Creation első három nagylemezén, majd az 1993-as Stillborn albumot követően kiszállt a zenekarból, Öt év múlva tért vissza, ekkor két további album készült vele. Ezt követően újra távozott, majd 2006-ban ismét visszatért, így a csapat utolsó három lemezén is ő hörög, a legutóbbi a 2015-ös Dead Man’s Path volt. Bret két éve már nem volt a csapat tagja, utódja Lee Wollenschlaeger lett, az énekes pedig egy Fire For Effect nevű új csapattal dolgozott egy bemutatkozó albumon. Utóbbi lemez előreláthatóan ősszel jelenik meg, itt lehet majd utoljára hallani Bret hangját.

Az énekes lábfájdalmak miatt, felesége unszolására ment orvoshoz, itt derült ki, hogy daganatos megbetegedése előrehaladott állapotú. Életét már a kezelések sem tudták megmenteni. A tragikus hírt a felesége, Kimberly Karan Hoffmann jelentette be a Facebookon: „A mai a legszomorúbb nap az életemben. Elvesztettem a lelki társam, életem szerelmét, egyben legjobb barátomat. Örökké szeretni foglak, RIP, szerelmem.”

Philip Fasciana, a Malevolent Creation gitárosa így tiszteleg az énekes előtt: „Nem hiszem el, hogy a legjobb barátom/testvérem eltávozott! 40 év barátság és 30 év közös zenélés. Senkit nem fogok ennyire kedvelni, mint Bret Hoffmannt és senkivel nem olyan jó zenét írni, körbeutazni a világot, mint vele. Valóban a legjobb barátom volt és nagyon hiányozni fog, R.I.P. testvérem!!!!!”

Nyugodjék békében!