Csütörtök délután 17 órától ismét jelentkezik a SportsaRock itt, a Rockvilágon. Az adás fő témája ismét a labdarúgás lesz, több témakörben érintve. Beszélünk az Aranylabda-szavazás kulisszatitkairól, amelyekről kiderülnek, hogy nem is igazán olyan nagy titkok, mivel majdnem minden a szemünk előtt zajlik. Szétnézünk a felkészüléseiket elkezdő NBI-es csapatoknál, valamint annál a Vasasnál is, amely focicsapatot a tulajdonosa a jelek szerint nehezen tartja el, a klub elnöke meg inkább amatőrként és NBII-es egyletként üzemeltetné.

Az Aranylabda kapcsán eláruljuk, hogy a helyezettek nem a gálán tudják meg, milyen elismerésekben részesülnek. Azt is elmondjuk, hogy a legjobb három futballistára (Messi, Xavi, C. Ronaldo) leadott voksok miért nem adtak ki 100 százalékot az eredményhirdetéskor és mégis miért volt szabályos a szavazás.

A magyar focibajnokságban már majdnem mindegyik gárda elkezdte a felkészülést, így alaposan szétnézünk a csapatoknál. Kivesézzük az eddigi átigazolási híreket és elemezzük azokat, több szempont alapján. Az alapozást egyébként csak egy csapat, az a Vasas nem kezdte el, amely klubnak az elnöke, Markovits László inkább az amatőr focit és az NBII választaná, mint a kétes hírnévre szert tevő, a focicsapatot 99%-ban tulajdonló Híd Akvizíciót. Elárulunk ügymeneti titkokat a Vasas SC és a Híd vezetői közötti nyilatkozatháborúkról, többek között arról, hogy igaz lehet-e, hogy esetleges támogatókat elrettentett Sütő László bundaügye, de arról is szót ejtünk, keres-e már egy ideje Markovits új befektetőt a focisták élére.

Ausztráliában az első Grand Slam tornával kezdődik az igazi tenisz-szezon, így ideje egy alapos esélylatolgatásnak. Jégkorong kapcsán meg egy érdekes tanulmányról beszélgetünk. Ez a “gondolatmenet” azt vizsgálja, miért engedélyezett a hokiban a bunyó?