TMZ információi szerint Chester Bennington (41) Los Angeles-i házában saját kezűleg vetett véget az életének. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles megyei Palos Verdes Estates nevű településen, egy magánlakásban. Ezt később több rendőrségi forrás is megerősítette, Információik szerint felakasztotta magát. Korábban is beszélt már drog- és alkoholproblémáiról, illetve arról is, hogy fiatalabb korában már megpróbálkozott az öngyilkossággal, amiért gyerekkorában egy férfi molesztálta és nem bírta feldolgozni a traumát. Az énekesnek összesen hat gyermeke gyászolja két házasságából.

Ma ünnepelte volna 53. születésnapját a Soundgarden énekese, Chris Cornell, Chester egyik jóbarátja, azonban a zenész májusban felakasztotta mgát. Chester akkor a hír hallatán teljesen kiborult.

A Linkin Park három héttel ezelőtt adott koncertet a VOLT Fesztiválon. Ekkor jártak először Magyarországon és valószínűleg utoljára.

Új klipjüket két órával ezelőtt tette közzé az együttes.

Chester Bennigton az akkor még középiskolás tagokból álló a Linkin Parkhoz alapítása után 3 évvel csatlakozott, 1999 márciusában. Chester vokáljával elkészített első album a Hybrid Theory nagyon sikeres lett, azonnal világhírűvé vált a zenekar, a nu metal korszak egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el eddig.

Nyugodjék békében!