Hét év szünet után tavaly új kiadvánnyal jelentkezett a Leng Tch’e néven működő belga grindcore brigád. A Razorgrind 2017. augusztus 25-én jött ki a Season of Mist gondozásában. A hét évvel ezelőtti Hypomatic lemez folytatása természetesen teljes egészében meghallgatható a világhálón, az album Redundant dalához pedig elkészült a csapat friss klipje.

A Leng Tch’e elsőként a Black Ops bandával közös split EP-jén szabadította a világra fajsúlyos muzsikáját. A grind, hardcore és a death metal adják a fő összetevőket, de a finoman belefűzött doom, stoner rock és más eklektikus behatások is kihallhatóak zenéjükből. Nevüket egy ősi, birodalmi kínai kínzási rituálé adja, melyre 2002-ben (csupán egy évvel alakulásuk után) kiadott „Death by a Thousand Cuts” című albumuk neve is jelez. Ez a mű nagy sikereket ért el underground körökben, melyet sikerült fokozniuk 2003-as „ManMadePredator” néven megjelent lemezükkel.

A banda számára a nemzetközi áttörést harmadik, „The Process of Elimination” című 2005-ös album hozta el, melyben a fülbemászó csúcsok extrém darálással keveredtek. Jutalmuk a Furyfest, Graspop, Summer Breeze és a Maryland Deathfest fesztiválokra való meghívás volt, plusz egy világkörüli turné. A 2007-es „Marasmus” már több heavy death metal riffet hallatott – ez egy olyan trendnek bizonyult, mely óvatosan kiszélesítette zenei horizontjukat, és a „Hypomanic” címet viselő, sorban ötödik albumukon is folytatódott. További turnék és fesztiválok jöttek (többek között Hellfest, Neurotic Deathfest, Motocultor és Metalfest). Miután megállapodtak saját stílusuknál, a srácok most következő lépésüket tették meg a „Razorgrind” formájában, melyben minden zenei darab stabilan a helyére került.