Köteles Leander új formációval jelentkezik a Leander Kills és a Leander Szimfonik határmezsgyéjéről. A különleges formáció, a Leander Oktett első koncertje egy speciális helyszínen kerül megrendezésre, az Európa Hajó nyitott teraszán 2020. június 21-én. Az új formáció ötlete 2018. március 15-én született meg. Mivel az első Leander Szimfonik koncertre nem készült el egy teljes estés műsorhoz elegendő nagyzenekari átirat, négy dalt akusztikusan nyomott el a Leander Kills a műsor közepén.

Olyan erővel szólaltak meg a dalok (Szerelmetlen dal, Te leszel a párom, Szeresd bennem, 8. főbűn) ebben a hangszerelésben is, hogy biztosak voltak benne, hogy lesz folytatás, ugyanakkor a „Szimfonik” előadások olyan magasra tették a lécet, hogy szimpla akusztikkal nem szerettek volna színpadra állni. Kézenfekvő volt, hogy a Leander Szimfonik nagyzenekar négy meghatározó zenészét kérjék meg, hogy vonósnégyessel tegyék teljessé a formációt. Így született meg a Leander Oktett.

Leander Oktett:

Kalla-Tóta Hajnalka – hegedű
Czifra Miklós – gitár
Sass Magdolna – hegedű
Köteles Leander
basszusgitár, ének
Kusz Viktória – brácsa
Jankai Valentin – ütős hangszerek
Lakatos-Andrási Mónika – cselló
Vermes András – gitár

A különleges formáció első koncertje különleges helyszínen kerül megrendezésre: a gyönyörű Európa Hajó nyitott teraszán 2020. június 21-én. A koncertélményt 120 perces sétahajózás teszi felejthetetlenné. A szervezők welcome drinkkel várják a vendégeket, a koncertre már 2019. december 10-től lehet jegyet venni online, IDE kattintva. A koncertre két szektorba lehet jegyet váltani: a színpadhoz közelebb eső első szektorba szóló jegyek ára 9.900 Ft, a második szektorba szóló jegyek ára pedig 7.990 Ft. A szektorokon belül a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Mivel a Leander Szimfonik 2020. március 16-i előadására három nap alatt az összes jegy elkelt és a Leander Kills „Luxusnyomor turné” több állomása is teltházzal futott, nem meglepő, hogy az első Leander Oktett koncertre 24 óra alatt a jegyek közel fele elfogyott. Ezért érdemes az ünnepek előtt beszerezni a jegyeket.

A koncert Facebook oldala