Több ezer ember előtt, tizedik születésnapi koncertjük végén jelentették be a zenekar tagjai, hogy ez volt az Apey & the Pea utolsó fellépése. A jubileum ugyanis egyben korszakváltást is jelent, a metal trió LAZARVS néven folytatja tovább.

Tíz év alatt az Apey & the Pea a hazai metalvilág egyik legjelentősebb zenekarává nőtte ki magát, és a külföldi jelenlétük is egyre erőteljesebb. A tízéves koncertjükkel azonban lezártak egy korszakot, és új fejezetet nyitnak.  „Nagyon köszönjük mindenkinek az eddigi 10 évet, minden pillanatát imádtuk. Mint azt bizonyára már a legtöbben tudjátok, nagy lendülettel íródnak az új számok, és minél többet dolgozunk rajta, minél közelebb a végcél, úgy érezzük, új fejezetet kell nyissunk a zenekar életében. Innentől LAZARVS néven folytatjuk tovább” – jelentették be a zenekar tagjai.

Ez volt tehát tavaly szeptemberben, ma a Recorderen pedig bemutatásra került az első Lazarvs dal. A Godslayer című dalt egy színfalak mögötti stúdiós videóval mutatta be a zenekar. A videót Bodnár Dávid rendezte, aki leköltözött a csapattal a stúdiófelvételek idejére Zalaszentgrótra, ahol a trió Bánházi Gáborral a Zengőkert Stúdióban vette fel az anyagot. A dal egyben előfutára az októberben Lazarus címmel megjelenő első lemeznek.




A trió most két újabb dalt tett közzé a szeptemberben érkező lemezről.







Lazarvs – Lazarus
(2020/Szeptember – Lazarvs)

01. IV. Rebirth
02. The Order
03. Reaping
04. Pit.
05. Lazarvs
06. Solar King
07. Godslayer
08. I, Emperor
09. Valhalla
10. From Flesh
11. Warmaster