Lassan elmondható a Matt Heafy vezette amerikai Triviumról, hogy úgy váltogatják a dobosukat, mint más az alsóneműt. Leghosszabb ideig az alapító tagnak is számító Travis Smith húzta, ő 10 éven át püfölte a bőröket a bandában. Még Nick Augusto sem volt olyan gáz, hiszen ő is lenyomott velük 5 évet. A 2015-ös Silence In The Snow lemezt azonban már Mat Madiro dobolta fel, a felvételek után, 2015 végén már Paul Wandtke számított a zenekar dobosának. Úgy látszik ő is csak átmeneti megoldás volt, ugyanis a 2017. február 11-én elstartolt Európa-turnén már Alex Hernandez-Bent (Decrepit Birth, Dragonlord, ex-Battlecross stb.) ült a dobcájg mögött.

Alex tavaly év végén csatlakozott a bandához és úgy néz ki, hogy hosszabb távon is jó megoldásnak tűnik, ugyanis a The Sin And The Sentence című zsír új, Trivium dalt is ő játszotta fel. A nótához klip is készült. A dal egyben címadója is az október 20-án megjelent Trivium nagylemeznek, amelyet Josh Wilbur producerrel rögzített a zenekar. A Triviumra egy alapos észak-amerikai turné vár az Arch Enemy, a While She Sleeps és a Fit For An Autopsy társaságában, március 29-én pedig a Dürer Kertben is bemutatják az új lemez dalait.

2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába! A floridai metal banda a The Sin and The Sentence című új lemezével és a Metal Hammer prezentálásában tér vissza az öreg kontinensre. A friss anyaggal visszakanyarodtak a zúzós, extrémebb irányhoz, sikoltozó énekkel, míg témáját tekintve a modern élet, a közösségi média, valamint a mesterséges intelligencia inspirálta, de szóba kerül a háború, a történelem és a vallás is. A Trivium turnéján a Power Trip és a Venom Prison lesznek a vendégek.

A koncert Facebook oldala

A New Beat, a Dürer Kert és a Lángoló Gitárok bemutatja:
Trivium (US) – lemezbemutató koncert
Power Trip (US), Venom Prison (UK)

Az év egyik legjobban várt metal koncertje: a Trivium az új lemezével érkezik hozzánk!

Jegyek: 6.000 / 7.000 Ft,
VIP pack 33.000 Ft

elővétel: péntek 10:00-tól.