Fennállása során harmadjára ismét Magyarországon lép fel a 80-as évek egyik legfontosabb rockzenekara, a brit The Cult. A már közel egy évtizede újra aktív együttes ezúttal a Pecsa szabadtéri színpadán ad fergeteges koncertet, június 25-én.

Az 1981-ben alakult Cult sikeresen ötvözte a 70-es évek pszichedelikus rockzenéjét a hard rock-kal, és a heavy metal újabb hullámával, miközben egy kevés gótikát is csempészett muzsikájába. Hatásaik közt a Led Zeppelin és az AC/DC éppúgy ott van, mint a Doors, melynek újkori reinkarnációjában a frontember Ian Astbury fontos szerepet töltött be.

A 80-as évek közepétől fogva Nagy-Britannia vezető rockzenekarává nőtték ki magukat olyan slágereikkel, mint a She Sells Sanctuary, a Rain és a Revolution, Love Removal Machine című dalukkal pedig Amerikában is sikereket értek el. 89-es lemezük, a Sonic Temple a banda kereskedelmileg legsikeresebb alkotása. A felszín alatt azonban tele voltak problémákkal, állandóak voltak a tagcserék, egyetlen felállás sem működött 2 évnél tovább, emellett a rocksztársággal kötelezően együttjáró alkoholproblémák sem kerülték el a bandát. 1995-ben 4 évre fel is oszlottak, ekkor mindössze egyetlen album erejéig alakultak újjá. A Beyond Good and Evil lemez sikeres lett, ennek ellenére 2 évig ismét szüneteltette Astbury a Cult-ot. 2005 óta azonban folyamatosan turnéznak, és idén a régóta várt új nagylemez, a Born Into This is megjelenik, így remélhetőleg a klasszikusok mellett néhány új nóta is elhangzik majd a budapesti koncerten. De akár így lesz, akár nem, senki sem bánja meg, ha hétfő este kilátogat a britek dögös koncertjére.

2007. június 25., hétfő 19.30 óra
Budapest, Pecsa
The Cult koncert
Elővételben 8500 Ft. Jegyek kaphatók az ismert jegyelővételi helyeken és a Ticket Express-nél.