A legutóbbi jelentkezésünkkor azt ígértük, hogy hamarosan felkerülnek a tavaszi “Nem hagylak el” turné dátumai, először azonban egy rövid hír: Fejes Tomi valóban átesett egy kisebb műtéten de a varratok rendben gyógyulnak, és az új album munkái is haladnak. Köszi mindenkinek a jókívánságokat!

És most vissza a koncertekhez!Itt vannak az április elejétől május közepéig tartó koncertsorozat dátumai amiket természetesen a honlapunk tour menüpontjában is megtalálsz:

NEM HAGYLAK EL TURNÉ 2009

04.03. Sopron – Hangár
04.04. Komárom – Csokonai Mh.
04.05. London/Camden Town – Lock17
04.10. Kunszentmárton – Mh
04.11. Kunmadaras – Mh
04.17. Békéscsaba – Ifi Ház
04.18. Miskolc – Ady Mh.
04.23. Keszthely – Bexi Egyetemi klub
04.24. Ajka – Kaszinó
04.25. Nagykanizsa – Kodály Mh.
04.30. Gödöllő – Trafo
05.01. Dombóvár – XXL
05.02. Székesfehérvár – Fezen klub
05.08. Hajdúszoboszló – Kovács M. VMK
05.09. Gyöngyös – Mátra Mh.
05.20. Budapest – A38

Minden további részlet (vendégzenekar, kezdési időpontok, elővételi lehetőségek, jegyár stb…) rövid időn belül várható.Ami viszont NAGYON FONTOS ezekkel A KONCERTEKKEL KAPCSOLATBAN: ahogy a városok és helyszínek neveiből is kiderül, ezek a koncertek (egy-két kivételtől eltekintve) viszonylag kicsi, mindössze néhány száz fő befogadására képes helyszínek. Ez természetesen nem véletlenül van így, hiszen már a turné címe is arra utal: EZEKEN A KONCERTEKEN A TANKCSAPDA MEGALAKULÁSÁTÓL SZÁMÍTOTT ELSŐ ÖT ÉVÉNEK LEMEZEI KERÜLNEK TERÍTÉKRE!!!! Igen, ezeken a bulikon a „Baj Van!” (1989) a „Punk & Roll” (1990) az „A Legjobb méreg” (1992) és a „Jönnek a Férgek” (1994) albumok dalai hangzanak el!!!

„Lehet, hogy így elsőre kicsit furcsának tűnik az ötlet, – nyilatkozta Lukács Laci frontember – de az elmúlt évek során nagyon sokan mondták nekünk, hogy szemben a nagyszabású koncertekkel, ők inkább a kis, klubhangulatú, „régisulis” bulikat szeretik jobban. Arra gondoltunk, hogy mivel a Tankcsapda idén tölti be a huszadik évét, miért is ne kezdődhetne így ez a jubileumi idény! Sokan vannak, akik az életkorukból fakadóan nem lehettek ott az első pár év Tank-koncertjein, de szeretnék tudni milyen az, amikor a ’csapda nem egy több(tíz)ezres nagykoncert színpadán áll a rengeteg lámpa, kivetítők és pirotechnikai effektek között, hanem egy emberközeli, egyszerű és zúzós klubkoncertet ad. Abban is biztosak vagyunk, hogy a kezdetektől mellettünk álló rajongók közül is sokan vannak, akik szívesen „merülnek alá” újra a régi, sörszagú, füstös klubkoncertek és dalok hangulatába.”

 

Még mielőtt félreértenéd: nem játsszuk el minden este mind a négy album valamennyi dalát :o) de ezeken a koncerteken ez a négy lemez, illetve az ezeken megjelent dalok lesznek hallhatóak.

 

Ebből a kb 45 dalos repertoárból játszunk el majd esténként 25-30 dalt és a terveink szerint nem is mindig ugyan azokat!!! :o) Lehet hogy így elsőre kicsit furcsának tűnik az ötlet, de az elmúlt évek során nagyon sokan mondták nekünk hogy szemben a nagyszabású koncertekkel, ők inkább a kis, klubhangulatú, „régisulis” bulikat szeretik jobban. Arra gondoltunk, hogy mivel a Tankcsapda idén tölti be a huszadik(!) évét, miért is ne kezdődhetne így ez a jubileumi idény! Sokan vannak akik az életkorukból fakadóan nem lehettek ott az első pár év Tankkoncertjein de szeretnék tudni milyen az amikor a ’csapda nem egy több(tíz)ezres nagykoncert színpadán áll a rengeteg lámpa, kivetítők és pirotechnikai effektek között hanem egy emberközeli, egyszerű és zúzós klubkoncertet ad. Abban is biztosak vagyunk hogy a kezdetektől mellettünk álló rajongók közül is sokan vannak akik szívesen „merülnek alá” újra a régi, sörszagú, füstös klubkoncertek és dalok hangulatába. :o))) Egy szó mint száz: készülj a pogózásra, Johnnyra a mocsokban, a férgekre a mérgekre, a találkozásra a kis orosz lánnyal és arra hogy éjszaka esetleg részegen mégy majd haza… :o)))Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Addig is: Világ Proletárjai, Készüljetek!!!

A hír a Tankcsapda hírleveléből származik