Július 6-án igazi modern metal és metalcore találkozó lesz a Dürer Kertben, ugyanis elhozza idei bemutatkozó nagylemezét a Tears Of Kali, bemutatja friss kislemezét a Gone With The Wind, profi metalcoret kapunk a Madison Paradox csapatától, a grooveos death metalos zúzdáért a Nest of Plagues felel majd és az estét pedig a tavalyi évben alapított 58 nyitja, akik progresszív metalt hoznak nekünk. Matekos ötletelős kezdésre és hatalmas breakdownos zúzdás befejezésre lehet számítani július első pénteki napján. Ráadáskép az est szervezője, Kiss Gergő ünnepli 25. születésnapját.

Az öt zenekaros metal őrületet az 58 csapata indítja. Ők egy fiatal prog metál trió Budapest szívéből. Kemény grooveolásokat, elborult ritmikákat és lágy dallamokat ötvöznek zenéjükben. Idén két dalt is megmutattak a közönségnek, melyek bár meglehetősen elütnek egymástól, mégis tartalmazzák mind a keményebb metal témákat, mind pedig a laza, már-már jazzes hatásokat. Nem érdemes lekésni őket.

Másodiknak érkezik a koránt sem ismeretlen Madison Paradox, akik elhozzák bemutatkozó lemezük remek dalait, mely ízig vérig modern metal. A “SINS” album mellett várható legfrissebb szerzeményük, a Salvation is.

Harmadiknak játszik a Gone With The Wind, akik bemutatkozó EP-jük dalaival készülnek első sorban, melyek metalcore tételek a javából. A csapat több vidéki várost is megjárt már az elmúlt egy évben és a Dürer Kertben is többször zenéltek már. A megszokott jó hangulat most is garantált.

A Tears of Kali bár egy igen friss csapat, mégis idén már bemutatták első lemezüket és első videoklipjük dalában is a Nova Prospectes Besnyő Gabival kooperáltak. Az album igen jól sikerült és a zenészek egyértelműen tapasztaltak a műfajt és a hangszerüket illetően. A második klip a Dive into Ascension című számhoz készült és humorérzékből ötös nekik, mert egy igazán szórakoztató videó lett, az amúgy igenis komoly és remek dalhoz.

Az est zárásaképp pedig nem más, mint a Nest of Plagues lép a színpadra, akik szintén év elején mutatták be első nagylemezüket. Az igen profi korong hozzá illő borítást kapott és igen jó visszajelzéseket kapott. Kőkemény befejezésre lehet számítani, ugyanis sem death metalban, sem groove-okban nem lesz hiány. Az estére öt zenekarért mindösszesen egy ezres a belépő.

A koncert Facebook oldala