2013-ban már bemutatkozott Magyarországon a keresztény modern rocker Skillet, akik akkor a Nickelback előtt melegítették be a közönséget a teltházas Arénában, június 30-án pedig felléptek az idei VOLT-on. A koncert apropóját képezte, hogy Unleashed címmel augusztus 5-én jelenik meg a csapat kilencedik albuma, a 2013-as Rise lemez folytatása, amit Brian Howes (Daughtry, Halestorm, Nickelback), Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Disturbed, Five Finger Death Punch), Neal Avron (Twenty One Pilots, Walk The Moon, Fall Out Boy, Linkin Park) és Seth Mosley (Newsboys, TobyMac) segítségével rögzítettek. Aki esetleg lemaradt a banda Volt fesztiválos bulijáról, annak jó hír, hogy december 3-én a budapesti Akváriumban lép fel a Skillet. A vendégzenekar a szintén amerikai Red Sun Rising lesz.

A koncert Facebook oldala

Jegyárak:
Early Bird: 4900 Ft (Július 27. 12:00-től)
Kedvezményes elővétel: 5900 Ft (Július 29. 12:00-től)
Normál: 6900 Ft.

Új lemezét, na meg az őszi-téli szezon egyik legnagyobb zúzdáját hozza el a Skillet az Akváriumba! Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a Skillet napjaink egyik legnépszerűbb rockzenekara, akiknek rajongói egy egész szubkultúrát hoztak létre. A wisconsini kvartett világszerte több mint 11 millió lemezt adott el, két Grammy-jelöléssel büszkélkedhetnek, de nyertek már többek közt Billboard Music Awardot is platina minősítést elért Awake című lemezükkel.

Tulajdonképpen naphosszat méltathatnánk a zenekar különböző érdemeit számokban, de ennél sokkal érdekesebb maga a életmű. A röviden keresztény-rockként aposztrofált stílusban, ha kicsit boncolgatjuk, akkor felfedezhetünk a metal különböző válfajaitól (nu metal; szimfonikus metal) kezdve az alternatív rockon át egészen az indusztriálig mindenféle elemet.

Az idén 20 éves zenekar eddig nyolc nagylemezt jelentetett meg, a kilencedik, Unleashed címűt pedig pont augusztus elején hozzák ki, amivel ígéretük szerint maximumra tekerik a hangerőt, és ha lehet, még egy lapáttal rátesznek az őket jellemző hipnotikus hangzásra. Így bizonyára vadonatúj dalokkal érkeznek télen az Akváriumba. Nemrég fergeteges koncertet adtak a Volt Fesztiválon, ami tömegeket vonzott a nagyszínpad elé, így kétség sem fér hozzá, hogy az Akvárium Nagyhalljában is az őszi-téli koncertszezon egyik legnagyobb és legminőségibb zúzdájának lehetünk szem- és fültanúi.

Skillet – Unleashed
(Augusztus 05 – Atlantic)

01. Feel Invincible
02. Back From The Dead
03. Stars
04. I Want To Live
05. Undefeated
06. Famous
07. Lions
08. Out Of Hell
09. Burn It Down
10. Watching For Comets
11. Saviors Of The World
12. The Resistance