Jótékonysági estet rendeznek februárban a Halásztelki Box Club ifjú sportolóiért. A példás összefogás eredményeképpen neves, élvonalbeli rockzenészek és sportolók várhatóan fergeteges koncerttel járulnak hozzá az egyesület boldogulásához.

A Halásztelki Box Club 1970 óta neveli a fiatal sportolókat, akik közül az ökölvívó sportágban többen szép eredményeket értek el az Európa-, illetve Világbajnokságon; az egyesület az olimpiára is küldhetett válogatott versenyzőket. Csipkés Barnabás elnök elmondása szerint főként az olimpiai utánpótlás képzését, a fiatalok megfelelő testi és lelki fejlődésének elősegítését tartják szem előtt, emellett rendszeresen szerveznek közös edzéseket mozgás-, vagy mentálisan sérült (pl. Down-kóros, látáskárosult) emberekkel is. Csak a tavalyi évben, huszonhét versenyen kilencvenegy sportolóval mérette meg magát a Halásztelki Box Club csapata, ahonnan a versenyzők ötven aranyéremmel, huszonöt ezüsttel, öt bronzzal, valamint egy világbajnoki harmadik és egy ötödik helyezéssel tértek haza. Az egyesület több tagja a magyar válogatott keretében is szerepel.

A Halásztelki Box Club, mint nonprofit szervezet, kizárólag szponzorok támogatásával, valamint pályázatokon való részvétellel tarthatja fenn magát. Az ifjú tehetséges sportolók szállításához elengedhetetlenül szükséges egy kisbuszra beruházniuk, ám az egyesületnek még az önrész előteremtése is nehézséget okoz.  

A magyar rockzenész-társadalom és a sportolók összefogásának eredményeképpen 2016. február 5-én, pénteken este 19 órátólRockzenészek egy boxklubért” címmel jótékonysági koncertet szerveznek a Halásztelki Általános Művelődési Központban (2134 Halásztelek Somogyi Béla u. 50.). A borítékolhatóan kitűnő hangulatú rendezvényen fellép Deák Bill Gyula, Török Ádám, Takáts Tamás, Jankai Béla, Demeter György, Kálmán György, a Historica zenekar, valamint Németh „Nyiba” Sándor, de támogatásáról biztosította a rendezvényt Növényi Norbert, Erdei Zsolt „Madár”, és ifj. Balzsay Károly is.

A további önzetlen segítségért köszönet illeti Halásztelek Önkormányzatát, Pécsiné Lázár Melindát a Profibox Promotion versenyzőjét, a Hege Kft-t, a Györök Kft-t, a Bianka Delikátot, valamint a Historica Egyesületet és mindazokat, akik a működési nehézségeket átérezve hozzájárultak a jótékonysági est sikeres lebonyolításához.