Legutóbb nyáron köszönthettük Magyarországon Richie Kotzent, a világ egyik legelismertebb rockgitárosát, aki akkor a FEZEN Fesztivál színpadán játszott. Kotzennek könnyen felismerhető egyedi stílusa van, gitárjátéka a rock, a blues és a dzsessz fúziója a soul és popzenével. A muzsikus jövőre ismét visszatér hozzánk: ezúttal ismét Budapesten, méghozzá a Barba Negra Trackben lép majd színpadra július 9-én.

Amikor RICHIE KOTZEN gitározik, hallani lehet, hogy ő az. A gitárvirtuóz, énekes és dalszerző olyan egyedi stílussal rendelkezik, amely azonnal felismerhető és megfogja az embert.
Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a Fender már két, úgynevezett “signature” modellel is kifejezte megbecsülését RICHIE KOTZEN iránt.

Gitárstílusával, amely a rock, a blues és a jazz fúziója a soul és popzenével, RICHIE KOTZEN rendkívül változatos, immár 20 éves karrierrel rendelkezik. Ezen időszak alatt kísérő triójával hűséges rajongói bázist épített az Egyesült Államokon kívül szerte Európában, Latin-Amerikában és Japánban is.

2019-ben pedig visszatér Budapestre, hogy ismét lenyűgözze magyar rajongóit, most a Barba Negra Track színpadáról, július 9-én.

A pennsylvaniai Kotzen hétéves kora óta játszik elektromos gitáron, tizenkét évesen már saját zenekarával koncertezett, és18 volt, amikor San Franciscóban megjelentette első lemezét.Akkoriban a Guitar World rangos magazin olvasói a legjobb három fiatal gitáros közé választották. Jelentős állomás volt életében, amikor Los Angelesbe költözve csatlakozott a glam metált játszó Poison együtteshez. A zenekar 1993-ban megjelent Native Tongue című albumán található Stand című dal felkerült a Billboard 20-as listájára.

Miután távozott a Poisontól, szólólemezeket készített, majd 1999-ben Stanley Clarke basszusgitárossal és Lenny White dobossal létrehozta a Vertu elnevezésű formációt, amellyel felléptek Montreux-ben is. Ezután Paul Gilbertet váltva tagja lett a Mr. Big együttesnek.

Ritchie Kotzen eddig tizennyolc szólóalbumot készített (a legutóbbi, a Salting Earth tavaly jelent meg), és további több mint ötven albumon működött közre. Az amerikai zenész Fender Stratocaster és Fender Telecaster gitáron játszik, a világhírű hangszergyártó cég két, úgynevezett signature modellelismerte már el Kotzen gitárjátékát. 

Hűséges rajongói bázist épített az Egyesült Államokon kívül szerte Európában, Latin-Amerikában és Japánban is. Magyarországon is sok rajongója van, eddig négyszer lépett itt fel: 2008-ban és 2009-ben az A38 hajón, 2011-ben és idén pedig a székesfehérvári Fezen fesztiválon. A jövő évi koncertje július 9-én lesz a Barba Negra Trackben. Jegyek december 6-án, egész pontosan 10 órától kaphatók a koncertre. Az early bird-jegyeket 8.900 forintért lehet megvenni.

A koncert Facebook oldala

A budapesti koncertre jegyek december 6-án 10 órától vásárolhatók a www.livenation.huwww.funcode.hu és a https://jegy.rock1.hu/richie_kotzen_20190709 oldalakon keresztül. Limitált számban Early Bird jegyek kaphatók december 20-ig vagy a készlet erejéig 8.900 forintért, utána a belépők 9.900 forintba kerülnek majd. 

További info:
www.livenation.hu
www.richiekotzen.com
www.funcode.hu
http://track.barbanegra.hu