Március 14-én underground black/death est lesz a Supersonic/Kvltban, fellép az 1990-ben alakult amerikai Profanarica és két kanadai horda, a Rites Of Thy Degringolade, valamint az Auroch. Mint örök tekintélyrombolók, a PROFANATICA egyszerre black metal legenda és megtagadója a “legendás” koncepciójának. Mint egyike az 1990-es évek sötét és véres napjaiban létrejött legelső amerikai black metal bandáknak, a PROFANATICA a tökéletes
istenkáromlás és barbár primitívség útját választotta, majd kultikus ikonként visszavonultak az árnyak közé, hogy aztán feltámadjanak évekkel később, amikor a black metal színtér már utolérte találmányukat és lealjasodásukat.

Paul Ledney és John Gelso részvételével 1987/88-ban működött a black metalt játszó Toten zenekar, amelynek feloszlása után, 1989-ben Aragon Amori, Paul Ledney, Brett Makowski és John McEntee megalakították az Incantation nevű death metal zenekart. Ebből 1990-ben Paul, Aragon és Brett kiléptek, hogy létrehozzák a Profanaticát. 1990 nyarán rögzítették a Putrescence Of… című, decemberben pedig a Broken Throne of Christ című demót. Akkoriban csatlakozott a Profanaticához John Gelso is.

A RITES OF THY DEGRINGOLADE első, 1999-s demójuk és a 2005-ben megjelent harmadik albumuk közötti hat évig tartó tartó inkarnációját az ütőshangszerekre koncentráló,kontrollált káosz jellemezte. A Black és Death Metal teljesen egyedi keveréke volt, ami saját helyet követelt magának a műfajon belül, de végül idő előtt véget vetettek neki. Egy tíz éves szünetet követően Paulus Kressman alapítótag újraélesztette a bandát azzal a céllal, hogy hogy pár koncertet adjanak és esetleg új anyagot is írjanak,a hamarosan megjelenő 4. lemez lesz a bizonyíték: a banda ugyanazt a szintet hozza, mint a kihagyás előtt.

A Taman Shud című LP-jük 2014-es megjelenése óta a Vancouver BC illetőségű AUROCH lassan Kanada legaktívabb death metal bandájaként lett ismert. Azóta a Sebastian Montesi gitáros/vokálos Shawn Haché vokálos/basszeros és Zack Chandler dobos alkotta trió folyamatosan koncertezik, most pedig fenyegető közelségbe került a Death Metal káosz mindent beborító árnyéka mely a kanadai innovatív Death Metal hagyományokat
hordozza magában a Gorguts, Cryptopsy (szigorúan “None so vile!” előtt), Kataklysm (szigorúan “Temple Of Knowledge” előtt) nyomdokain járva.

Jegyek csak a helyszínen kaphatóak!
Ára: 4.500.-

A koncert Facebook oldala