2010-ben egy újabb fantasztikus lemezzel ünnepelte első albumának (Feel The Fire) megjelenését az amerikai trash metál egyik legrégebbi alakja, az Overkill zenekar. A rendkívül dallamos és nagy sikert elért Ironbound korong dalai hamarosan hazánkbna is hallhatók lesznek, hiszen az Overkill március 11-én a Petőfi Csarnok színpadát készül felszántani. A harminc éve pályán lévő new jersey zenekar a Motörhead klasszikus daláról kapta nevét, debütáló nagylemezük óta pedig tizennégy további LP-t adtak ki Bobby Blitz Ellsworth-ék.Talán ennek is köszönhető az, hogy a mai napig ők uralják az Egyesült Államok keleti partjának trash színterét.

Az Overkill-t a német Destruction legénysége kíséri a turnén, akik a közelmúltban jelentkeztek legfrissebb, A Day of Reckoning névre hallgató albumukkal. Ezen a lemezen debütál a zenekar új dobosa. Schmier, a zenekar vezetője szerint dobosuk igazi kihívásnak tekintette, hogy a leggyorsabb és legbrutálisabb dobtémákat felvonultató Destruction albumot tegyék le az asztalra – a hírek szerint sikerült!

Két ekkora legenda mellé természetesen a stílushoz hű és megfelelő elszántsággal rendelkező kísérőcsapatok dukálnak: a Heathen 1984-ben alakult a thrash szülőföldjén, Bay Area-ban, a bulit pedig a belga After All fogja nyitni, akik a turnéra újdonsült EP-t hoztak ki. A csapatokat a Petőfi Csarnokban nézhetjük meg március 11-én, jegyeket még vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – vagy a www.ticketportal.hu weboldalon.

A Concerto Music bemutatja: Euro Killfest 2011
2011. március 11., péntek 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Overkill, Destruction, Heathen, After All koncertek
Belépő: 5900 Ft. (színes, nyomdai jegy az ismertebb boltokban), 6900 Ft. TEX és Ticketportál
hálózatán és a koncert napján.