2016-ban egy új felállásban alakult újjá a győri Orfeus és Színház a világ címmel a decemberi-januári, 300. HammerWorld egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a banda visszatérő albuma. A banda tavaszi koncertszezonja április 13-án indul a győri lemezbemutató bulival a To The Rock-ban, április 29-én pedig a budapesti Crazy Mamában mutatják majd be az új korongot – a székesfehérvári End Of Paradise és a budapesti Cherokee társaságában. Láthatjuk és hallhatjuk még őket Pannonhalmán, a Rockmajálison, május 19-én pedig Komlón játszanak majd. További koncertek és fesztiválok szervezés alatt, így a friss infókért érdemes kedvelni a csapatot a Facebookon is.

Az Orfeust Kovács Fery gitáros alapította 1988-ban, akire nagy hatással volt Yngwie Malmsteen neoklasszikus gitárjátéka. Az együttes igazából a ’90-es évek elejétől indult be. Több tagcsere után az akkori felállás két demót is készített (‘Boszorkányéj’ – 1991 és ‘Boldog jövő’ – 1992), majd ezt követte az első nagylemez 1994-ben ’Rögös úton’ címmel. Az 1994 és 2002 közötti időszakban sok mindent átélt a zenekar, a turnéktól kezdve a rockkocsmás zenéléseken át egy négyéves pihenőig. 2002-ben régi és új tagokkal ismét elkezdődött a munka, melynek eredményeként 2003 októberében rögzítették a ‘Végtelen utazás’ című demót. A következő két év megint tagcseréket hozott, végül 2006-ban Fery ideiglenesen befejezte az Orfeus működtetését és csatlakoztak Vida Ferenchez, aki a Lordból való távozása után keresett új zenésztársakat.

2008-ban ezzel a csapattal jelent meg az ‘Ellopott remények’ című album. A VRB-ben sem volt azonban fenékig tejfel minden, kevesebb volt a felkérés, mint remélték, így 2009 májusában Fery újra összeállította az Orfeust és 2010-ben megjelent a ‘Kincs’ című albumuk. Majd a Vida Rock Band újabb lemezszerződést kapott, és elkészült 2013-ban a ‘Gyáva angyal’, melyet 2015-ben a ‘Rockerszív’ követett. 2016-ban azonban végleg véget ért ez a történet, s Kovács Feryék visszatértek az Orfeushoz.

Orfeus 2017:
Kovács Fery – gitár
Oszter Dés Tamás – ének
Horváth Péter – basszusgitár
Borbás István – billentyűs hangszerek
Csóka Csaba – dobok