Mi illik legjobban ezen hideg téli éjszakákhoz, mint pár skandináv metal zenekar? A Dominanz és a Vinterbris zenekarok a messzi Norvégiából teszi tiszteletét hazánkban. A belvárosi S8 Underground Clubban igazán kemény estére számíthatunk, hiszen a két külföldi black együttes mellé a hazai Needless szállítja a thrash/death muzsikát!

Bergenből érkezik hozzánk a Dominanz. Pokoli energiákkal telített modern zenét játszanak melyben megtalálhatjuk hagyományos és az extrém jellemzőket is. A zenekar tagjai alapvetően a black metal színtérről érkeztek. Ez hamar nyilvánvalóvá válik számaikat hallgatván. A képet néhány hangulatos gótikus, valamint különböző ipari elem színesíti, melyet így nehezen lehet megunni. Élőben agresszívak, karcosak és különleges hangulatúak. 

Dallamos black metal stílusban utazik, a szintén norvég Vinterbris zenekar is. Alapvetően gyors tempót diktálnak, de az olyan lágyabb szólamokra is nyitottak, melyek például a Moonsorrow-t vagy a Primordial-t jellemzik. Fókuszban a melankólia és a metal áll.

A Needless, 2004-ben Dánszentmiklóson alakult. Stílusuk tradicionális thrash/death metal, black és doom elemekkel vegyítve. Az 2009-ben megjelent “Earthborn” EP-t követő hosszú szünet után 2014-re, az eredeti felállásban újjáéledvén, egy öt dalból álló kislemezt készítettek, melynek címe “The Dark Spirit of Ages”, ami tavaly óta ingyenesen elérhető Bandcamp-en és Youtube-on.

Norse Metal Night:

2016. január 23. (szombat)

Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.00

Program: Dominanz [N] | Vinterbris [N] | Needless | Metalbuli

Belépő: 800 Ft

Esemény:

Dominanz [N]:

Vinterbris [N]:

http://nordavindrecords.bandcamp.com/album/solace

Needless: