2007. április 27.-én, pénteken az Underground Night keretein belül két debreceni banda, a Neochrome és a Harm INC. zenekar Szarvason vendégszerepel a helyi Zebra Klubban.

A Neochrome története 2001 őszén kezdődött. Az ekkori felállás alapító tagjai: Murd, Nord Beraht, Peter D. Maniak és Vee. A néhány hónapos közös munka után megírt számok képezték a következő év januárjában felvett Out Of This Cage demo anyagát. A bemutatkozó anyag eredetileg promóciós célokat szolgált volna, de a meglepően kedvező kritikák és a vártnál nagyobb rajongói érdeklődés (hiszen a banda korábban már létezett egy más felállással, tehát valamelyest ismert volt) miatt a zenekar szerzői kiadásban megjelentette. Emellett a demo promóciós célját is maradéktalanul betöltötte, hiszen minden jelentősebb külföldi underground kiadóhoz eljutott. Ez az anyag, mely egy kezdeti szárnypróbálgatásnak fogható fel, csak a banda szülővárosában, Debrecenben, több száz példányban talált gazdára, de országosan is szépen fogyott.

2002 augusztusában valósult meg az első nagyobb debreceni koncert, melyből később a The Chromized Land Fesztivál született, mely azóta az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb vidéki Black/Death Metal fesztiváljává nőtte ki magát. A kezdeti 2-3 bandát bemutató koncert ma már egy 2 napos fesztivál, 6-7 fellépő bandával naponta.

2003 őszén elkészült egy újabb 3 számos demo, kizárólag promóciós céllal. Ennek az anyagnak is pozitív volt a fogadtatása, ezért időközben a zenekar elhatározta, hogy itt az ideje az első nagylemez elkészítésének és kiadásának. A nyolc új tételt tartalmazó, Manifestation Of The Forgotten Subconscious című lemez 2004 szeptemberében jelent meg a Nail Records égisze alatt, a Hammer Records terjesztésében. A Hammer Records jóvoltából az album minden fontosabb helyen kapható volt országszerte, és ez a tény, valamint a fölöttébb intenzív koncertezés a zenekart ez alatt a műfaj egyik széles körben ismert alakjává tette országszerte.

Ez évben Nord Beraht személyes okokra hivatkozva úgy döntött, kiszáll a zenekarból. Távozásával együtt gyengült a Death Metal vonal a zenében, ami egy új korszak kezdetét jelentette. Helyét Khor vette át, Vee pedig gitárra váltott. A bőgős posztot ideiglenesen a Dim Vision frontembere, Dim vállalta el. Ezekben a zavaros időkben néhány koncerten a szintén Dim Vision-ből érkező Foreest gitáros segítette ki a bandát.

Számtalan fesztiválfellépésen és saját koncerten túl a Neochrome pozícióját első, Misanthropy Pt.2. című debütáló klipjük is erősítette, mely sűrűn volt látható a VIVA TV MegaWatt című műsorában. 2006-ban a banda egy 2 CD-bõl és 1 DVD-ből álló promóciós csomagot juttatott el számos külföldi kiadóhoz, közülük több is felfigyelt a zenekarra, azonban az előnytelen szerződés ajánlatokat a banda nem tudta elfogadni. 2006-ban került képbe az új bőgős, Sathurn személyében. Ez év végén már elkezdődtek a második lemez munkálatai, mely 2007 őszére várható. A Downfall/Collapse című anyagot, szintén a Nail Records jelenteti majd meg.