Szeptember harmadik hétvégéje az énekesnős bandáké lesz Budapesten, a Kék és a Vörös Yuk teljes területén! Összesen 14 csapat lép fel, közük két nemzetközi is, az Edenbridge és a Serenity. A két osztrák zenekar mellett számos hazai énekesnős rock/metal banda is jelen lesz, a program pedig igen változatosnak mondható, hiszen a lightosabb pop-rocktól a legdurvább hörgésig-üvöltésig terjedő széles skálán mozognak a fellépő énekesnők.

A szimfonikus power metalt játszó, de dalaikban gót metal elemeket is felvonultató osztrák Edenbridge lesz a fő fellépő. Az alapító tagok olyan bandákból érkeztek, mint az Expedition Delta, vagy a Thirdmoon. A dalaiban nagyrészt a szerelem és a fantázia különös, atmoszférikus világában kalandozó, Sabiene Edelsbacher vezette csapat tavaly tavasszal már a nyolcadik nagylemezét adta ki A My Earth Dream albumon többek között nagyzenekari kísérettel is színesítették zenéjüket (Czech Film Orchestra). Nos, ha a nagyzenekart nem is hozzák magukkal, de mindenképpen különleges showt várhatunk tőlük.

A szombat este másik főbandája a szintén a Napalm Records-nál dolgozó power metalos Serenity lesz. Magával ragadó zenéjüket progresszív elemekkel is színesítik. Bár legutóbbi lemezükön (Fallen Sanctuary) hallható volt női vokál is, ők azt este kakukktojásának számítanak, hiszen nem női frontemberrel dolgoznak. Viszont jelenleg is együtt turnéznak az Edenbridge zenekarral Európa-szerte.

A magyar zenekarok egyik kiemelt fellépője lesz a szintén női énekkel operáló Alhana, akik számára ez a fellépés egyben a búcsúkoncertet is jelenti: így együtt soha többé nem lesznek láthatóak színpadon.

A hazai színteret erősíti az Ideas is. A melodikus metal formáció 2008 végén jelentette meg Főnix/Phoenix címmel a dupla (magyar és angol nyelvű) lemezét. A csapat legújabb klipjét, amely a címadó dalhoz készült, itt nézheted meg:

Fellép még a szimfonikus gót metalban utazó Velvet Seal, ők idén hozták ki a nagylemezüket Lend Me Your Wings címmel. A Deathstars, a Mandragora Scream, a Battlelore és Mortiis előtt is játszottak már, zenéjük is szoros kapcsolatban áll az említett csapatokéval.

A Dharma orientális dark metalként aposztrofálja önmagát, zenéjében többek között az igényes modern metal keveredik a világzenével. Fellépéseik között igen vegyes összefonódások találhatóak. Így például koncerteztek már a Skyforger-rel, de sikerrel végigturnézták az országot a Road társaságában is. Ez önmagában is azt mutatja, hogy zenéjük igen széles skálán mozog.

A Cross Borns a hazai szimfonikus fantasy metal egyik legrégebben működő formációja, akik most nyár közepén jelentették meg új anyagukat A Fiú és a Sárkány címmel, 12 monumentális dallal. Az albumon a Csontok királya dal speciális klipje is megtalálható, amit itt is megnézhetsz:

További fellépő csapatok: a szintén szimfonikus metalos Overdream, valamint a fiatalos powerpopot, pop-rock-ot játszó Nova Prospect. Utóbbi csapat debütáló nagylemeze (Lépj ki az árnyékból) 2008 végén jelent meg, s felléptek már a Subscribe, valamint az Insane társaságában is.

Az este másik szélsősége – legalábbis a stílus szempontjából – a gödöllői Inseason lesz, akik önmagukat industrial/cyborg metalként jellemzik, s a Fear Factoryt, valamint a Static-X-et említik meg komoly hatásként. Hogy egy kicsit közelebb hozzunk mindenkit a megfejtéshez: a zene masszívan riffközpontú, s nagy mértékben von be pszichotikus női vokálokat, samplereket és digitális effekteket, beleértve magukat az ütemeket is. A Metal Ladies Night alkalmából egy ingyenes, háromszámos kiadvánnyal és brutális hörgésekkel/üvöltésekkel kedveskednek a közönségnek.

Fellép még a gótikus, szimfonikus metalt játszó Icethunder, a félelmetesen eredeti, pszichedelikus folk formáció Virrasztók, valamint a sötét, romantikus gótikus black metal ügyes keverékét toló, a korai Theatre of Tragedy vonalán haladó Veil Of Sin és a szintén gót metalos Creatures Of Dawn.

Metal Ladies Night 2009

Edenbridge – Serenity – Alhana – Ideas – Velvet Seal – Cross Borns – Dharma – Overdream – Nova Prospect – Inseason – Icethunder – Virrasztók – Veil Of Sin – Creatures Of Dawn 

Hely: Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!

Cím: 1032, Budapest, Fényes Adolf utca 32.

Idő: 2009. szeptember 19., szombat

Program:

Kék Yuk:
18:00 – Overdream
19:00 – Nova Prospect
20:00 – Alhana  
21:30 – Serenity 
23:00 – Edenbridge
00:50 – Inseason

Vörös Yuk:
17:40 – Incorrect
18:40 – Icethunder
19:40 – Velvet Seal 
20:40 – Cross Borns
22:00 – Ideas 
23:20 – Dharma 
00:20 – Virrasztók 
1:20 – Veil of Sin

Beugró:

1990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark) 

2500 Ft – a Ticketexpress hálózatában, a lottózókban és a helyszínen!