Április 14-én turnéra indul a nagyszerű prog-rock együttes, a brit Marillion, a Somewhere Else Tour 2007 keretében. Az első állomásuk Gibraltar lesz, az utolsó pedig Finnország. Az új Somewhere Else cd áprilisban jelenik meg, összesen 41 városban lép fel az együttes, köztük először Budapesten is. Hollandiában mind a három koncertjükre az összes jegy elkelt. Úgy néz ki, hogy a brit koncertek is “Sold Out-ok” lesznek. A majd’ 30 éve működő brit Marillion áprilisi turnéján végre Budapestet is útba ejti. A progresszív rock együttes új lemeze, a Somewhere Else immár a tizennegyedik a sorban, ezen belül is a tizedik, melyen Steve Hogarth énekel. A kreativitásuk és önállóságuk miatt a rock and roll kézműveseinek is nevezett együttes tagjai az évek során kiadót alapítottak, és zenéjük nagyszerűségével váltak sikeressé.. a budapesti debütálásra különleges műsorral készülnek, s az est folyamán hazai De Facto is fellép majd.

Kreativitásuk és önállóságuk miatt a rock and roll kézműveseinek is nevezett együttes tagjai az évek során kiadót alapítottak, és zenéjük nagyszerűségével váltak sikeressé. Budapesti debütálásra különleges műsorral készülnek, s az est folyamán hazai De Facto is fellép majd.

A Marillion az Egyesült Királyság zenei színterének egyik legmélyebben rejtett titka. Zenéjük lélekkel és erővel teli, gyakran mélyen megindító, koncertjeiken pedig a hallgatóság lélegzete is eláll. A Marillion mindig is küzdött a beskatulyázás és a slágerlisták számára írt dalok ellen. Innovatív, érzelem-gazdag lemezeik sorával időről időre újabb zenei tájakra kalandoztak el, mit sem törődve a Zenei Trendőrség szeszélyeivel vagy a rádiós listák konjunktúra-lovaglásával.

A Marillion első négy lemeze a progresszív rock jegyében született, melyet akkor neoprognak minősítettek. Az új énekes, Steve Hogarth új színt hozott az együttes lemezeibe, és spirituális, olykor melankolikus jegyekkel ötvözte zenéjüket, így az lassan valódi art rockká vált, mely lassabb, izzó dallamokkal operálva adja át üzenetét, stílusoktól független csomagolásban. A budapesti koncert a 41 állomásos turné 24. estje lesz, s különlegességét fokozza, hogy a zenekar most először lép fel hazánkban. Erre való tekintettel repertoárjukat is átalakítják, s néhány olyan régi dalt is előszednek majd, amit régóta nem játszanak már élőben.

A Marillion koncertje elé keresve sem lehetett volna jobb hazai vendégzenekart találni a De Facto együttesnél, hiszen éppen a Marillion az egyik példaképük: a Tóth Gyula által vezetett zenekar Karizma című új albumát meghallgatva a Marillion tagjai maguk döntöttek a meghívás mellett, így a PeCsa-koncert azon kevés turnéállomások egyike, ahol vendégzenekar is szerepel majd. Minden bizonnyal a Marillion rajongók fülének is kedvesen cseng majd a most megjelent Karizma album, hiszen a rajta lévő 12 dal a ’80-as évek rock és wave zenéjének hatásait hordozza magán, természetesen mai modern hangzásban.

A budapesti koncert ülőhelyes lesz, helyfoglalás érkezési sorrendben. A rajongók nagy, látványos show-ra számíthatnak. Hogy lesz-e előzenekarjuk, még nem tudni. A Marillion mindenesetre több, mint 2 órát fog játszani.

Tudnivalók:
2007. május 25., péntek 20.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Marillion, De Facto koncertek
Belépő: 7900 Ft.

Jegyek a következő helyeken kaphatók: TEX, TicketPortal, Petőfi Csarnok, Stereo Kft. (Bartók Béla út 59.), Hammer Zenebarlang, Lemezkuckó, CD Pince, Kristóf Jegyiroda (EuroPark).