Óészaki históriáké és a fagyos skandináv dallamoké lesz a főszerep a Dürer kertben ősszel: Április végén adta ki új, Fornaldarsagor című nagylemezét a svéd MÅNEGARM, melyen a zenekar elmondása alapján Skandinávia korai történelmébe kalauzolnak minket, főleg Izland, még a keresztény hódítás előtti korába. A dalszövegek több ilyen időszakban íródott régi történetet dolgoznak fel, néhol kicsit átalakítva, hogy illeszkedjen a zenéhez. Az 1995 óta aktív viking, black és folk metalt vegyítő zenekarnak ez már a kilencedik nagylemeze, idén novemberben pedig Budapesten is bemutatják a Dürer kertben, ahol a kultikus norvég black/viking csapat, az EINHERJER és a DAWN OF DISEASE társaságában játszanak majd. 

MÅNEGARM // EINHERJER // DAWN OF DISEASE Facebook esemény

Månegarm – Hervors arv (Official Video)

A norvég viking metal úttörőinek számító EINHERJER 1993-ban indult el, a zenéjüket meghatározó Bathory -és korai black metal hatásokat pedig a vegyes énekhanggal adták elő. A zenekar a 2003-as Blot album utáni évben feloszlott, majd 4 évvel később újjáalakultak, azóta 3 nagylemezük jelent meg, legutóbb a 2018-as Norrøne Spor, illetve a 10 éves jubileum alkalmából 2016-ban újra rögzítették a kultikus Dragons of the North című első lemezüket. 

Einherjer – Mine Våpen Mine Ord (Official Music Video)

A skandinávok kísérője egy német melodic death metal csapat, a lengyel származású Tomasz Wisniewski (Nyktophobia) énekes vezette DAWN OF DISEASE lesz, akik legutóbb 2017-ben jelentkeztek az Ascension Gate című lemezzel. A zenekar eredetileg 2003-ban alakult, egy kevésbé termékeny periódus után azonban 2007-ben feloszlottak, majd két évvel később visszatértek, azóta pedig 4 nagylemezt készítettek.  

Dawn of Disease – Akephalos (Official Video)

A Hammer Concerts bemutatja:
Månegarm
Einherjer
Dawn of Disease
2019.11.04.
Dürer Kert – Room 041
Kapunyitás: 19:00 

Jegyárak:
4999 Ft – elővételben
5999 Ft – a koncert napján és a helyszínen 

Jegyek online