Pénteken kezdetét veszi a Legendák Fesztiválja. A StarGardenen a leghíresebb külföldi zenekarok mellett a hazai könnyűzenei élet legendás előadói adnak koncertet a Népstadion Kertjében két napon keresztül. A idén előszőr megrendezésre kerülő fesztivál keretein belül Budapestre látogat a Deep Purple, a Kool And The Gang, Eric Burdon & The Animals, John Mayall, a Blood, Sweat & Tears, a legendás hazai előadók közül pedig a StarGardenen lép fel az Omega, Ákos, a Karthago, a Skorpió és a Tátrai Band, hogy csak a legnagyobb neveket emeljük ki a fesztivál sokszínű, több generációt is megszólító programjából.

Június negyedikén a fesztivál legnagyobb fellépőhelyszínének programja délután háromkor kezdődik az 1977 óta változatlan fellállásban zenélő Mezzoforte koncertjével. Izland első nemzetközi sikerzenekara igazi nagymestere a nagyszabású kertipartiknak. Pár évvel ezelőtt, leghíresebb számuk, a Garden Party megjelenésének huszonötödik évfordulóján a Gunnarsson-banda több ezer ember előtt lépett fel Reykjavík legnagyobb parkjában, és StarGardenes koncertjük előtt személyesen ígérték meg rajongóiknak, hogy Budapesten is egy hihetetlenül energikus koncerttel nyűgözik majd le rajongóikat a délutáni órákban.

 

A Mezzoforte koncertje után Balázs Fecó és zenekara, a Korál veszi át az irányítást a Nagyszínpadon, délután fél ötkor. Őket hat órakor a világ zenei arculatát a hatvanas években a rock’n’roll képére formáló British Invasion korszak egyik legismertebb zenekara, az Eric Burdon vezette The Animals követi. Az Animals koncertjein a hatvanas években legalább annyi fiatal lány vadult meg, mint a Beatles vagy az Omega fellépésein. E két zenekar közül az idei StarGardenen a magyar rocktörténelem egyik legsikeresebb, nemzetközi hírű zenekara, azOmega teszi tiszteletét. Az Omega-generációkat a StarGarden Nagyszínpada előtt egyesítő szuperkoncertje este fél nyolckor veszi kezdetét. Kóbor Jánosék után minden idők leghangosabb hard rock együttese, a Deep Purple veszi birtokba a fesztivál Nagyszínpadát, este fél tízkor. Az évtizedek óta folyamatosan turnézó zenekar, amely a Led Zeppelin és a Black Sabbath mellett elévülhetetlen érdemeket szerzett a hard rock és a heavy metal alapjainak lerakásában, egy felejthetetlen koncerttel eleveníti fel a rock hőskorának legemlékezetesebb pillanatait a StarGarden közönségének.

A Mezzoforte nagyszínpados koncertjének zárásával egy időben, azaz délután négy óra magasságában kezdődnek a Sztár FM utcabál programjai a Takáts Tamás Dirty Blues Band koncertjével. A Karhago egyik vezérének blues bandája után az LGT Emlékzenekar szórakoztaja a StarGarden nagyszabású utcabálján a közönséget, fél hattól este hétig. Az LGT Emlékzenekar után az örökifjú Nagy Feróé, és állandóan megújulni képes együtteséé, a Beatricéé a pálya, majd a késő este végződő baboskendős balhé után az Anonymus és azOld Boys koncertjén mulathatnak egészen hajnali kettőig a fesztiválozók. 

A remekbe szabott szabadtéri programok mellett még a SYMA csarnokban kialakított Blikk Nagyszínpad is várja a StarGardeneseket. Ezen a helyszínen először a nemrégiben Fonogram-életműdijjal kitüntetett Deák Bill Gyulaés halhatatlan blues bandája lép fel este fél héttől. A Deák Bill Blues Band után fél kilenckor a Tátrai Bandirányításával folytatódnak a Blikk Nagyszínpad programjai, melyek Hobo késő esti blues monológjaival érnek véget, hajnali fél egykor.  

Másnap, június ötödikén a StarGarden szabadtéri Nagyszínpadát először a több mint negyven éves múltra visszatekintő afro-pop zenekar, az Osibisa veszi birtokba, akik egy varázslatos és hihetetlenül vidám fekete zenei fiesztával ajándékozzák meg a fesztiválozókat a délutáni órákban.

Az Osibisa három órakkor kezdődő és négy órakor befejeződő koncertje után John Mayall lép színpadra. A brit blues atyja hetvenhét évesen is fáradhatatlanul járja a világot, és egészen biztosan a StarGarden közönségének is prezentálja kedvenc slágerét, a Room To Move-ot majdnem egy órás koncertjén. John Mayall koncertjének végeztével Frenreisz Károlyé és a Skorpióé a Nagyszínpad, akiknek hét órakor véget érő koncertje után már az egész város tudni fogja, hogy a háromszoros Grammy-díjas, és tíz Grammy-jelöléssel büszkélkedő jazz-rock kollektíva, a Blood Sweat & Tears fellépése következik a StarGarden első számú szabadtéri színpadán.

A Legendák Fesztiváljának nagyszínpados programját a Kool and The Gang zárja este fél tízkor kezdődő koncertjével. Minden idők leghíresebb funky zenekara olyan felejthetetlen slágereket ajándékozott a világnak, mint a Jungle Boogie, a Get Down On It, a Celebration vagy a Hollywood Swinging, melyek közül egyik sem hiányozhat majd a világhírű funky kollektíva StarGardenes megakoncertjének repertoárjából. 

Ha már a megakoncerteknél tartunk; a kora esti órákban a Sztár FM utcabálja két egykori megasztáros csillag, Tóth Vera és Molnár Ferenc Caramel fellépésétől lesz hangos, akiket Magyarország egyik legkreatívabb és legsikeresebb újhullámos zenekara, a Laár András és Bornai Tibor vezette KFT koncertje követ majd. A StarGarden monstre utacabálja este fél tízkor a Bergendy koncertjével folytatódik, és a hajnlai órákban ér véget a legjobb hazai Beatles emlékzenekarként ismert  Black Birds showjával.

A SYMA csaronok zárónapi programját este fél hétkor a nyolcvanas évek legkiemelkedőbb hazai könnyűzenei alakulata, a Bikini indítja. Természetesen nem hiányozhatnak a Legenadák Fesztiváljáról a rock dübörgő elefántjai sem. A Karthago fél kilenckor váltja a Blikk nagyszínpadán fellépő Bikinit. A SYMA Csarnok utolsó StarGardenes koncertjét a fesztivál egyik legfiatalabb fellépője, az alig több mint negyven évesen már rock ikonnak számító Kovács Ákos adja. Ákosfanatikus rajongótábora idén Budapesten csak a Legendák Fesztiválján láthatja fellépni kedvencét, aki egy igazán nagyszabású rock koncerttel készül az illusztirs eseményre.