2016-ban, a júniusi HammerWorld Magazin ingyenes CD mellékleteként jelent meg a szimfonikus metalt három csellóval játszó Leecher „Sightless” című lemeze a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A frontlányos budapesti csapat bemutatkozó albuma 13 angol nyelvű szerzeményt tartalmaz. A Leecher dobbal és szimfonikus zenekarral felturbózott dalai női énekhangra és gitárok helyett csellókra építkeznek, stílusát tekintve nemzetközi szinten is egyedülálló, így nem csoda, hogy nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre népszerűbb. A banda a hazai klubok mellett az elmúlt években Európát is bejárta: megfordultak többek között Németországban, Olaszországban, Svájcban, Franciaországban és Hollandiában is.

Ősszel megjelenő második lemezük kapcsán most újabb mérföldkőhöz érkezett a csapat: a friss anyagot nemcsak a magyar, hanem egy nagyszabású, hét országon átívelő turné keretében az európai közönségnek is bemutatják, az osztrák Visions Of Atlantis vendégeként.

A nagyszabású európai nightliner-turné jövő tavasszal indul, a magyar közönség pedig október 26-án, az A38 Hajón hallhatja először élőben a hamarosan érkező album dalait, ahol a Leecher a Tales Of Evening és a Nova Prospect társaságában játszik majd. A külföldi koncertkörút megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programja támogatja.