November 25-én a budapesti BackStage Pubban (1068 Budapest, Városligeti fasor 44.) kerül majd sor Matejevszki Iván (ex-Pikk, ex-Pannónia) énekes jubileumi koncertjére. A P. Mágnes frontembere idén ünnepli 65. születésnapját, ezért, a szombat esti ünnepi nagykoncerten az együttes tagjain kívül fellépnek még Iván barátai, egykori zenésztársai is.

A 19 órás kapunyitást követően, 20:00-tól a HatsBand melegíti be a közönséget, majd 21:30-kor kezdetét veszi az őrület. A különleges előadáson olyan hírességek váltják majd egymást a P. Mágnes színpadán, mint Kiss Zoltán Zéro (ex-Pikk, ex-Tűzkerék, Karthago, Fáraó, KGB), Környei Attila (ex-Ferm, ex-M7, ex-R-Go), Lukácsi Gábor (ex-Pikk, ex-Pannónia, ex-Tűzkerék, ex-P. Mágnes), Lőrincz Tibor (ex-Jaguár, Stress) vagy Szűcs Antal Gábor (ex-Hungária, ex-Bikini, Skorpió, Dinamit), valamint további meglepetés vendég is várható…

A tavalyi ünnepi bulihoz hasonlóan idén is érvényes a „FREE BEERS!” jelszó, hiszen az egész este folyamán szabad a sörcsap, a csapolt sörökre mindenki Iván vendége!

Matejevszki Sztefanov Iván az 1960-as években többek a Pikk együtesben énekelt, ahol együtt kezdett Kiss Zoltán Zéro basszusgitárossal (Karthago, Tűzkerék, Scampolo, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Fáraó, KGB stb.), Mikulcza Sándor szólógitárossal (ős-Edda, Kati és a Kerek Perec) és Lukácsi Gábor dobossal (Pannónia, Tűzkerék). Később, a ’70-es évek elején Vikidál Gyula énekest (P. Mobil, Dinamit, Gemler, Pop, Recorder, Gesarol, HitRock, Kugli, P. Box, István, a király, M.H.V., Boxer, Mobilmánia, Vazul Vére stb.) váltotta a kései Pannónia frontembereként. Ezek mellett sofőrködött és roadolt a korszak olyan népszerű zenekarainál, mint a Ferm vagy a Scampolo.

Bár Iván első gitártanára Szörényi Levente (Bajtala, Mediterrán, Illés, KITT-egylet, Fonográf) volt, végül mégis maradt a mikrofonnál. Negyvenévnyi kihagyás után, – mely idő alatt méteráru kereskedéssel foglalkozott – kezdte újra a színpadi éneklést. 2012-ben alapította a P. Mágnest, melynek neve a „Borat című film egyik emlékezetes poénja alapján született.

A klasszikus rockot és bluest játszó formáció körülbelül négy éve szilárdult meg, azóta a P. Mágnes változatlan felállásban játszik. Tagjai: Matejevszki Iván (ex-Pikk, ex-Pannónia) ének, Kapiás „Kapi” Gábor (Kretens, ex-Sub Bass Monster, ex-Animal Cannibals, ex-Colorado Maffia, ex-Twin City, stb.) dob, Bíró „Metál” László (ex-Acapulco, ex-Nothing Special) basszusgitár, ének, vokál, Boldizsár „Bozó” Zoltán (NADENe, ex-Bulldózer, ex-Unpluggeddon) gitár és Boudny Ferenc (ex-Acapulco, ex-Nothing Special) gitár, szaxofon, szájharmonika, fuvola, vokál.

Idén nyáron a P. Mágnes tagjai is feltűntek a mozivásznon Nagy Feró (Beatrice, ex-Bikini) mellett a „Pappa Pia” című zenés filmben. Az együttes öt éves munkásságát egy nemrég elkészült promóciós gyűjtemény foglalja össze. A „Szigorú a reggel – Best of P. Mágnes 2012-2017” című válogatás öt saját szerzemény mellett öt feldolgozást tartalmaz.  

Érdekesség, hogy az „Iván 65” elnevezésű nagy bulira egy nem kevésbé grandiózus fellépésről térnek haza a P. Mágnes zenészei. Boldizsár „Bozó” Zoltán és Boudny „Bodonyi” Ferenc, a csapat gitárosai is részt vesznek a nagysikerű, öt éve, minden évben megrendezett A Zene Gyógyító Ereje / The Healing Power of Music” nemzetközi zenei utazó fesztiválsorozat soron következő osztrák állomásán. A klasszikus muzsikusok elitje mellett, magyar rock-, jazz- és blues ikonok lépnek még fel 2017. november 22-én Ausztriában, Burgenland tartomány fővárosában, Eisenstadtban. A tervek szerint a „The Letter…” című gálán, többek között olyan nagynevű pályatársakkal léphetnek majd a P. Mágnes gitárosok színpadra, mint Csanyi Zoltán (Kaszakő), Németh Gábor (Dinamit, SBB) és Török Ádám (Mini, RABB).

Közben zajlanak a próbák, készül az ünnepi műsor. 2017. november 25-én mindenkit szeretettel vár az ünnepelt és a fellépő művészek a BackStage Pubba!

http://pmagnes.hu/

https://www.facebook.com/PMagnesOfficial

https://www.facebook.com/events/1922664264666497

https://www.youtube.com/channel/UC0O2CiEx0-230FXksMBV85g

https://www.facebook.com/hatsbandhun/

https://www.facebook.com/azenegyogyitoereje/

http://www.theletterproduction.com

https://www.facebook.com/backstagepub