A világhírű NASA munkatársai és Michael J. Massiminovendégül látta az Iron Maiden 4 tagját az űrközpontban, és egy egyedülálló bemutatót tartottak nekik. “Az Iron Maiden tagjai nagy rajongói az űrprogramnak, így igazán jól sikerült a látogatásuk. Megtiszteltetésnek vettük, hogy elfogadták a meghívást, hiszen ez a találkozó felemelő élmény volt a NASA összes dolgozójának.” – Emlékszik vissza Michael. “Kiderült, hogy rengeteg rajongónk van a NASA-ban, örömmel találkoztunk velük, de főleg azzal az űrhajóssal, aki már sétált néhányszor a holdon. Lenyűgöző volt Michael élményeit hallgatni, főleg, hogy ő maga mesélte el azokat. Mindent megmutattak nekünk, még a Saturn-5 rakétát is láthattuk. Az irányító központ képernyőire, melyeken eredetileg a rakéta felszállását figyelik, a rajongóink képeket raktak fel rólunk. A legizgalmasabb az Apollo szoba volt, ahonnan a holdraszállást koordinálták. Összehasonlítva a műszerek egyszerűségét a mai modern technikával, ámulatba ejtő, hogy hogyan sikerült a landolás. Hátborzongató volt az űrszimulátorban átélni a felszállást, a repülés és a landolást. Kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy ilyen fantasztikus élményben lehetett részünk és reméljük, hogy a NASA emberei is élvezték, hogy találkoztak velünk.” – Meséli Bruce Dickinson énekes.
A banda megnyitotta a Final Frontier turnét Észak-Amerikában, ahol lelkes tömegek fogadták a showt. Dallasban, Houstonban és San Antonioban több, mint 36.000 rajongó előtt játszottak. A pazar színpadkép és fénytechnika mellett a zenekar kabalája, Eddie is ámulatba ejtette a közönséget, aki ezúttal rémísztő űrlényként lépett színpadra. “A dallasi rajongók hallhatták először élőben az ‘El Dorado’ dalt, mely az új nagylemez előfutára. Nagy várakozás övezte ezt a felvételt, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ha a többi dal is ilyen lesz a lemezen, akkor óriásit fog robbanni! Lenyűgöző volt látni, hogy a rajongók mennyire szeretik a zenekart. Egészen a fiataloktól az idősekig mindenkit egy cél hozott össze, a heavy metal.” – The Dallas Examiner

Amerikában bizonyára a Final Frontier turné az egyik legsikeresebb élő koncertsorozat lesz ezen a nyáron. A 25 állomáson összesen több, mint 350.000 rajongóra számítanak. Amerikát és Kanadát követően Európa főbb fesztiváljain és stadionokban lesz látható a zenekar. Budapesten a Sziget Fesztivál egyik fő attrakciójaként lépnek színpadra. “A két évvel ezelőtti észak-amerikai turnénkon igen meglepődtünk a rajongók nagy számú jelenlétén, de úgy tűnik, hogy idén még többen kíváncsiak ránk, így remek heteknek és koncerteknek nézünk elébe. Texasban rettentő meleg volt, de még ez sem tántorította el a rajongókat. Üdvözöljük a texasiakat, akiknek a turné remek kezdését köszönhetjük.” – Rod Smallwood menedzser. A turné a lemez címéről kapta a nevét. A ‘The Final Frontier’ augusztusban kerül forgalomba, addig is az ‘El Dorado’ dal ingyenesen letölthető a banda honlapjáról. A fotón balról jobbra Michael J. Massimino űrhajós, Bruce Dickinson énekes és Nicko McBrain dobos látható.

Forrás: Iron Maiden Official Home Page