November vége óta már valószínűleg mindenki tudja, de azért nem árt többször is megosztanunk azt az örömteli hírt, mely szerint július 1-jén a The Book Of Souls turné keretében a világ egyik legfontosabb metal legendája érkezik Sopronba! A Telekom Volt Fesztivál nagyszínpadán: az Iron Maiden! 2015 amúgy is különleges esztendő volt a kereken 40 évvel ezelőtt, 1975 Karácsonyán megalapított Iron Maiden számára. Februárban jelentették be, hogy Bruce Dickinson hét héten át tartó kemoterápiás és sugárkezelésen esett át a nyelvrákja a jó hírre pedig május közepéig kellett várni: a laboreredmények alapján az énekes megszabadult a ráktól.

Bruce Dickinson üzenetet is küldött a magyar rajongóknak: “Már alig várjuk, hogy elinduljon a turné: a legjobban azt szeretjük, amikor úton lehetünk, és a rajongóinknak zenélhetünk, nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk Magyarországra!” Mi is várjuk őket! A napijegyek 10 990 forintba kerülnek.

www.volt.hu
Napijegy: 10 990 Ft  – sziget.hu/volt/jegy/jegyarak

Ami pedig az Iron Maident illeti, a banda új lemeze, a szeptember elején megjelent dupla The Book Of Souls nem kevesebb, mint huszonöt országban került fel a listák első helyére. Mint ismert, a frontembert, Bruce Dickinsont nyelvrákkal kezelték, így a kezelések utáni lábadozása miatt csak február 24-én, Floridában indul koncertezni a Maiden az új lemezzel. Az európai kör május végén két német fesztivál-bulival startol, a gelsenkircheni Rock Im Revierrel és a müncheni Rock Avariával. A banda Sopron mellett Bécsben, a június 3-5. közötti Rock In Viennán is játszik majd, de már biztos egy prágai önálló buli is július 5-én, Csehország legmodernebb futballstadionjában, az Eden Arenában.