Idén ünnepli hetedik születésnapját hazánk első és legsikeresebb Guns N’ Roses tribute zenekara, a Hollywood Rose. Azt már megszokhatták tőlük a rajongók, hogy a zenekaron belül sosincs egy percnyi megállás sem. Saját maguk lelkesedése is egyre csak nő, ezzel pedig a fordulatszám is, amivel országszerte és külföldön egyaránt lehengerlik a koncertjeikre kilátogató közönséget. Kérdéseimre Dénes Viktor, a banda gitárosa válaszolt, a célkeresztbe pedig a nyári fesztiválszezonon kívül az őszi klubbidény és az újabb tervek és a hetedik születésnap ünneplése is bekerültek

 

Perez Rose: A legutóbbi beszélgetésünk alkalmával szóba kerültek a nyári programjaitok. Ekkor a fesztiválok mellett még szó volt a zenekar eddigi nyári fő koncerthelyszínéről, az Orczy-kertről is. Mára kiderült, hogy utóbbiról a zenekarnak és a rajongóknak is csalódottan le kell mondaniuk. Mi történt?

Viktor: Igen. Már megvoltak a dátumok, amikor kiderült, hogy még sem lehet koncerteket rendezni. Voltak találgatások…Hangos, valaki nem akarja, nem tudnak megegyezni. Nem lehetett eldönteni, hogy kinek van igaza, ki akar kifúrni kit. És tényleg, a mai napig nem derült ki semmi konkrét dolog. Nagyon sajnáljuk, mert eddig minden évben megrendezésre került kéthetente ez a „koncertsorozat”. Szeretünk az Orczy-kertben játszani, de hamar beláttuk, hogy a matekozás a mi hatáskörünkön kívül folyik, így próbáltunk minél több koncertet lekötni vidéken, fesztiválokon, motorostalálkozókon, és új dolgokon agyalni.

 

Perez Rose: Ettől a szomorú változástól eltekintve úgy tudom, a nyaratok eddig kiválóan telik a fellépések szempontjából. Mesélj egy kicsit a nyári

hrefott

élményekről. Melyik volt az eddigi legjobb buli az évszakban?

 

Viktor: Sok fellépésünk van a nyáron is. Ahogy mondtam, főleg vidéken. De idén végre kijutottunk Erdélybe is. Marosvásárhely mellett léptünk fel július elején. Hatalmas szeretetet kaptunk kint is, ami nagyon jól esett és reméljük, hogy minél többször visszatérhetünk. És azt hiszem nem kell mondanom, hogy a nagy magyar fesztiválok is a legjobbak közé sorolhatóak. Az idei EFOTT például nekem benne van a top5-ben. De élmény volt Szlovéniában is játszani. És nem a határ mellett, Mariborban, ahol egyébként már több klubkoncertet is adtunk, hanem az olasz határnál. Hatalmas fesztivál volt, sok zenekarral. Megtalálták a zenekart, bejött nekik és elhívtak. És az élményekből még nagyon sok van vissza. Augusztusban még Németország, Hollandia. Illetve itthon a Szegedi Ifjúsági napok, a záhonyi M.É.Z. Feszt. és motorostalálkozók. Illetve nem utolsósorban szeptember 11-én a FeZen Fesztivál.

Perez Rose: A nyár lezárultával újra indul a klubkoncertes időszak. Lehet-e számítani valami extra koncertdömpingre a kimaradt kétheti koncertek pótlásaként?

Viktor: Folyamatosan próbálunk minél több koncertet lekötni az őszre. A tavaszi/őszi menetrend nem változik. Havonta fellépünk majd szeptembertől ismét a Rocktogonban, illetve a Wigwamban is ahol a 7. születésnapi koncertünket tartjuk. Vidéken klubkoncerteket kötni sajnos nagyon nehéz. Nincsenek olyan helyzetben a klubtulajok sem, hogy betudjanak minden hétvégére vállalni egy zenekart, így nagyon nehéz az egyeztetés. De pl.: Várpalotán és Szeged is játszunk újból az ősz folyamán, illetve egyeztetések azért vannak az ország különböző területein.

Perez Rose: Mikor legutóbb adtatok választ a kérdéseimre, még meglehetősen bizonytalannak tűnt a választotok arra a kérdésre, hogy mikor kerülhet új hanghordozós kiadvány a rajongók kezébe. Mára úgy tudom, ez megváltozott. Mik a tervek ez ügyben?

Viktor: Tervek vannak, úgy néz ki hamarosan realizálódnak. Mivel Orczy-kert nem volt, ezért volt időnk az új számokkal foglalkozni, és nagyon szeretem azt a zenekarban, hogy egymást inspirálva ömlenek az ötletek belőlünk. Nincs olyan, hogy rossz téma. Ha valami nem is tetszik, addig csűrjük-csavarjuk, amíg megmarad a lényege, de mindenki számára elfogadható lesz. Mindenképpen szeretnénk, ha a következő lemez „előzetese” már az ősz folyamán eljutna mindenkihez, akit érdekel. Úgy, ahogy ezt tettük annak idején a Minimal Design-t beharangozó 4 számos Demo-val. Ősz elején megyünk a stúdióba felvenni azokat a számokat, melyek már készen vannak és meg vagyunk velük elégedve. Jelenleg az utolsó simítások vannak…szövegek korrigálása, ilyesmi.

Perez Rose: És ha jól tudom továbbra is zajlanak a munkálatok a mozifilm DVD-n kiadásra kerüli változatával kapcsolatban is. Ezen a téren mikorra várhatnak a rajongók általuk is tapasztalható fejleményt?

Viktor: A DVD is tárgyalási fázisban van. Biztos, hogy lesz, a kérdés, hogy milyen formában és mikor. Amint van valami konkrétum azonnak tudatjuk a világgal. 🙂 Elég komoly az érdeklődés, mivel ez nem egy átlagos film. Úgy is mondhatnám, hogy kuriózum, mivel itt nem egy koncert filmről van szó, hanem inkább egy dokumentum filmről. Hogy éljük át a turnékat. Milyen körülmények vannak itt-ott, jók, rosszak. Józanok vagyunk, ittasak vagyunk, backstageben, színpadon, buszban…

Perez Rose: Végezetül két konkrét koncert felől szeretnék érdeklődni. Minden évben nagy szerepet kap nálatok a születésnapi koncertetek, valamint idén szilveszterkor is tartotok majd egy nagy bulit. Mit kell ezekről tudni és mi kerül elő idén abból a kimeríthetetlennek tűnő tarsolyból?

Viktor: A rutinosabbak kiismerhették már a koncertnaptárunkat… Idén október 16-án lesz a 7. születésnapi koncertünk a Wigwamban. Mint minden évben idén is lesz valami plusz ezen a koncerten. De, hogy mi az maradjon titok…lehet, hogy nem is lesz…:) A szilveszteri koncert pedig a Rocktogonban kerül megrendezésre, akárcsak az őszt nyitó klubozás is szeptemberben (psssztt, szeptember 17. ;)).