2009. április 6-án megjelent az egyik legnépszerűbb magyar Guns N’ Roses Tribute zenekar, a Hollywood Rose első saját dalokat tartalmazó nagylemeze a Hammer/Nail Records gondozásában! A 11 dalt tartalmazó anyag, a Minimal Design nevet kapta. A Hollywood Rose szívét-lelkét beleadta a lemez elkészítésébe, és akik már jártak HR koncerten, azok tudják, hogy ez mit jelent. A 10 éve kiadott lemezről ITT írtunk akkoriban.

A Guns N’ Roses munkássága előtt tisztelgő Hollywood Rose igen szép sikerekkel tudhat maga mögött: a 2003 óta működő zenekar nem csak Magyarországon, hanem külföldön is rendszeresen koncertezik és a számtalan tagcsere ellenére is mind a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A banda ráadásul azon kevés tribute csapatok közé tartozik, mely saját dalokat tartalmazó kiadványokkal is büszkélkedhet – pályafutása során több albumot is kiadott a zenekar, az elsőt 2009-ben Minimal Design címmel.

Az idén 10 éves Minimal Design készítésekor Jesse James, azaz Varga László volt a Hollywood Rose énekese, Vilkó mellett pedig Venyercsán Zsolt és Dénes Viktor is tagja volt a zenekarnak. Miután a lemez a Hollywood Rose történetében mérföldkőnek számít, annak ellenére, hogy már egyikük sem játszik a csapatban, fontosnak érezték, hogy a jubileumi évben valamilyen formában megemlékezzenek róla. Mindnyájan úgy gondolják, a Minimal Design dalai megérdemlik, hogy a közönség élőben is hallhassa őket, amire szeptember 20-án egy speciális koncert keretében sort is kerítenek.

A zenészek aznap este a budapesti Metro Clubban csapnak a húrok közé a Ganxsta Zolee és a Kartel dobosaként ismert Gergöly Mátyással, és az Asphalt Horsemenben basszusgitározó Megyesi Balázzsal kiegészülve. A különleges eseményen elhangzik a Minimal Design teljes anyaga, de több meglepetéssel is készül a csapat. A születésnapi koncert előtt a Whiskey Roll melegíti a közönséget. 

A koncert Facebook oldala