Épp egy évvel ezelőtt játszott együtt először az Autopilot, a The Royal Freak Out és a Szabadtéri 4kkordos Performansz, és akkora bulit csináltak, hogy úgy gondolták a srácok, ezt meg kéne ismételni. Előtte december 1-én akusztikus előmelegítés a Diófa Pinyóban!

Az estét a Szabadtéri 4akkordos Performansz (Sz4P) nyitja, akik jövőre ünneplik tízéves fennállásukat. ”Szabadtéri, mert a tábortűz körül üldögélés-gitározás hangulata a legszebb. 4 akkordos, mert a láfádószó a világ legjobb akkordmenete. Performansz, mert ez nem csak a zenéről szól.” Két EP után tavaly jelent meg első nagylemezük, Az új elit, ami szociokritikus dalszövegeivel, egyszerű punk-rockjával bekúszott a fülekbe. Legendásan nagy bulihangulatot, színpadon táncolást és sajtburgerdobálást is láttuk már tőlük, ezen az estén sem fognak csalódást okozni. Ráadásul egy vadiúj szerzeménnyel készülnek a koncertre.

A folytatás a szintén budapesti székhelyű Autopiloté. A 2012-ben alakult trió tagjai már régi motorosok a hazai zenei életben, az Autopilot pedig az egyik legőszintébb koncertzenekar a pesti szcénában. Nyers gitár, döngő basszus, egyszerű, de jól felépített zsigeri rock a Mastodontól a Led Zeppelinen át a Karnivoolig beépül a zenéjükbe és teljesen új értelmet nyer. A is for Autopilot c. EP-jük az egyik legígéretesebb debütálás volt, amit az elmúlt években hazai bandáktól hallottunk. Garantáltan leesik majd az állatok!

A hármas a The Royal Freak Out koncertjével lesz teljes. A 2012-ben Londonban alakult zenekar némi szünet után már itthon alakult újra. Tavaly megjelent második EP-jük, a Full Circle pozitív visszhangra talált a zenei sajtóban is és közönség felől is. Technikás, dallamos, összetett progresszív zenéjükkel stadionokat lehetne megtölteni, de a legkisebb klubban is képesek hozni ezt az attitűdöt. Zsigerből jövő, ösztönös rockzenével, enegrikus színpadi jelenléttel teszik majd fel az este végére a pontot.

A koncert ingyenes.