Az este házigazdája az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt szupergroup, a Trillion, melynek tagjai az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach, az Iamyank Live Band, az ék vagy éppen a Jazzékiel zenekarokból lehetnek ismerősek. A nemrégiben újjáéledt formáció idén tavasszal bemutatott első nagylemeze, a Dreaming Black meglehetősen sokszínűre sikerült. Az albumon a pszichedélia mellett helyet kapott a grunge, a folkrock, de még az érzelmesebb oldalát is megmutatja a banda egy akusztikus track erejéig. A mesterien megalkotott lemez dalai élőben még nagyobbat ütnek, így nem csoda, hogy a zenekar koncertjére látogatók száma rohamosan gyarapszik.

A​ Trilliont megelőzően a​ 2013-ban létrejött makrohang​ foglalja be a színpadot, akik​ már ​​megalakulá​suk​ pillanatában felzavart​ák​ a hazai instrumentális zene állóvizét, ​majd ​a következő évben a Talentométer megnyerésével pedig nem volt kérdés, hogy a trióról még sokat hallunk. Így is lett: egyre több hazai klubban léphettek fel, de a környező országokban és nemzetközi showcase-eseményeken is nagy sikert arattak. Ők pedig bizony hamar reagáltak a közönség visszajelzéseire, így a kezdeti finomabb jazz-es hangzásuk az idő során egyre agresszívebbé és eklektikusabbá vált. Ennek tökéletes lenyomata Maxrebo című 2014-es EP-jük, amin elképesztő energia és az élő koncertek hangulata érződik. A saját maguk által kreált jazz for metalheads kifejezés pedig remekül leírja, milyen az, amikor​ három jazz-zenész bevadul, vagy éppen pont az ambient vagy a minimal vizeire evez. ​

A terepet a keleti metált, a stoner-grunge-ot és a progresszív rockot ötvöző Tündérvese melegíti elő, akik biztosan adnak majd ízelítőt a jövő év elejére tervezett első nagylemezük anyagából is.

A koncert Facebook oldala