Ha vagy már annyi idős, akkor még emlékszel a 80-as évek magyar rockzenéjére. Ha nem, akkor is egészen biztos, hogy szüleid, vagy épp testvérednek köszönhetően, de bőven tudsz dalokat sorolni. Mi több, meglehetősen sokat el is fogsz énekelni. Simán lehetséges, hogy lesz ebben P. Box, Mobil, Ricse, vagy épp valamelyik István, vagy Koppány dal. Amiben szintén biztosak vagyunk, hogy ha mást nem, de azt biztosan tudod, hogy mit takar el a ruha a Dinamit Tinédzser dalában. Pedig az emlékek, bizony közel 40 éves múlttal bírnak.

1979-et írtunk mikor egy igazi ’szupergroup’ alakult Magyarországon. A Dinamit a korszak legismertebb zenészeiből állt össze, népszerűségüket több százezres lemezeladások igazolták, megalakulásuk után, mai szemmel nézve, felfoghatatlan tömegeket mozgattak meg rövid idő alatt. 2009-ben ugyan nem eredeti felállásban, de újjáalakult a csapat, 2010-ben új albumot adtak ki, mind a mai napig folyamatosan koncerteztek és most nagy dobásra készülnek. Hosszú tervezés és egyeztetés után, ha csak egy koncert erejéig is, de végre ismét összeáll május 24-én, az 1982 elején feloszlott, eredeti felállás a Barba Negra Trackben.

Eredeti felállásban, Vikidál Gyula (ének), Papp Gyula (billentyű), Szűcs Antal Gábor (gitár), Németh Alajos (basszusgitár) és jómagam ünnepeljük a 40 éves jubileumunkat.”- mondta Németh Gábor a Dinamit dobosa. „Több mint tíz éve fogalmazódott meg bennem, hogy össze kellene hozni ezt a felállást. 1982 óta nem lehetett látni így ezt a zenekart, és nagy valószínűséggel ez az egyetlen egy alkalom lesz május 24-én Budapesten a Barba Negra Trackben. Nincs különbség a fellépés méretei között. A kicsi is épp olyan fontos, mint a nagy. Persze a Barba Trackes koncert sokszoros szorzóval lebeg a szemünk előtt, hiszen ha hibázunk, sokkal többen látják, mint most, a próbák alatt, de pont ezért dolgozunk rengeteget, hogy ne érhesse csalódás a közönséget: minden értük fog ezen az estén történni. Ha valaki veszi a fáradtságot és 37 év után ennek az öt embernek bizalmat szavaz, nekünk kutya kötelességünk, hogy utolsó vérünkig őket szolgáljuk. A dalok, azokat meg egyszerűen szeretjük, és a derék-, láb-, kézfájást arra a közel két órára feledtetik. Majd utána kipihenjük.”

Május 24-én pedig nem csupán emlékek idéződnek fel a Barba Negra Track színpadán, de a legszebbek. 2018. év végén már hírt adtunk róla, hogy jubileumi koncertre készül a Dinamit zenekar. Itt akár lehetne pontot is tenni, de inkább vessző következik, hiszen a 40 év megünneplése mellett egy cseppet sem kerek szám, a 37-es még nagyobb hangsúlyt kap. Szinte hihetetlen, de a zenekar ennyi éve (a perceket ki se merjük számolni) nem játszott az eredeti felállásban, szóval igen, Vikidál Gyula, Papp Gyula, Németh Gábor, Németh Alajos és Szűcs Antal Gábor ennyi éve nem játszották együtt a dalokat.

A Dinamit igen gyorsan a népszerűség kapujában találta magát. Ennek titkát a zenekar is próbálta megfejteni, de tökéletes recept természetesen ez esetben sem létezik.

Szerintem a sikert a ’Tinédzser-dal’ hozta meg, de a többi dal is népszerű lett a közönség szempontjából.”- vázolta Németh Gábor. „Átlagban havi negyven előadást játszottunk teltházak előtt. Volt olyan, hogy egy hatszáz fős faluban, háromszor töltöttük meg a kultúrházat, mert a környékről mindenki beáramlott. Nagyon népszerű volt a zenekar.

A Dinamit tehát 2019-ben újra eredeti felállásban lép színpadra. A különleges műsorban természetesen a 2009-ben újjáalakult formáció tagjai is részt vesznek, így a rajongók találkozhatnak Rudán Joe énekessel és az Eddából, P.Boxból, Beatricéből ismert Zselencz László basszusgitárossal is. 

A koncert Facebook oldala