Két élvonalbeli magyar tribute zenekar, a Cry Free és a Queen Rocks fog össze 2012. április 21-én, hogy egy duplakoncert erejéig elkalauzolják közönségüket a dallamos hard rock hőskorába.
 
A jól csengő „Deep Purple’s Favourite Tribute” titulust is kivívó Cry Free-t elsősorban rocklegendákkal világszerte turnézó zenekarként ismerjük, a Queen Rocks pedig a szintén nemzetközi hírű Queen Unplugged Project „hangos” változata. Beszédes kuriózum a két zenekar vonatkozásában, hogy számtalan egyéb legendás koncerthelyszín mellett mindkettejüknek lehetősége nyílt már a Budapest Sportaréna sokezres közönsége előtt is színpadra lépni.

De mi a különleges a két csapat április 21-i közös szereplésében azon túl, hogy baráti közösségként egymás koncertjein is vendégszerepelnek majd? A válasz a műsorban rejlik. Ezúttal mindkét tribute banda az „anyazenekara” progresszív korszakát veszi célba. Azt az izgalmas időszakot, amikor a kezdeti útkeresésen túl első igazán nagy slágereit szerzi egy zenekar, de a világsztár státusz káros mellékhatásai még nem csorbítják produkcióját; amikor még igazi bizonyítási vágy sarkallja a muzsikusokat arra, hogy legjobbjukat nyújtsák.

A koncert a Queen Rocks fellépésével indul. Mivel a zenekar általános működését tekintve akusztikus projekt, „hangos” szereplésük önmagában is ritkaságszámba megy. Olyannyira, hogy utolsó „hard rock” koncertjükre 6 évvel ezelőtt került sor. Különleges aktualitása is van azonban áprilisi fellépésüknek: kettős évforduló ihlette szereplésüket. 1992. április 20-án a londoni Wembley-stadionban világhírű zenészek és színészek tisztelegtek Freddie Mercury emléke előtt. Ez volt a három magára maradt Queen tag utolsó nagyszabású koncertje, pontosan 20 évvel ezelőtt. A másik apropó, hogy 15 éve, 1997-ben jelent meg a Queen Rocks nagylemez, amelyen a zenekar legkeményebb dalai kaptak helyet. A londoni koncert 20. évfordulóján a Queen Rocks lemez majdnem összes dalát hallhatjuk élőben a Queen Unplugged Project tagjainak tolmácsolásában. Az eseményre kivonul a zenekarral összefonódott Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület is, akik Freddie Mercury kiállítással és rock zsibvásárral is emelik a rendezvény fényét.

Az est második felében lép színpadra a Cry Free. A „magyar Deep Purple” koncepciójának egyik alappillére, hogy közönségüket időről időre nagyszabású koncertek keretében egyedi műsorkülönlegességekkel örvendeztetik meg. Ilyen alkalmakkor legendás Deep Purple albumoknak, koncerteknek vagy zenei korszakoknak állítanak emléket. Ezúttal mindhármat teszik egyszerre. Előadják a DP igazi áttörését hozó In Rock albumot teljes terjedelmében, korabeli bónuszokkal kiegészítve. Felcsendülnek tehát olyan rockhimnuszok, mint a Speed King, a Child In Time és a Black Night, de olyan dalok is, amiket a szerzők soha nem adtak elő élőben. Előtte azonban bemutatják az odavezető utat is, az érdekes átmenetet a beat-rockosabb első Purple csapat és a kompromisszumot nem ismerő hard rock műfaját megteremtő legendás második formáció között. Olyan dalok is megszólalnak majd, amelyeket Magyarországon még soha nem lehetett élőben hallani, többek között a kultikus Scandinavian Nights koncertalbum egyes pillanatait is megidézve.

A Queen és a Deep Purple legütősebb oldalát mutatja be tehát a Queen Rocks és a Cry Free egyesített csapata 2012. április 21-én. Az esemény helyszínéül pedig a IX. Soroksári út 164. sz. alatt található Bakelit Multi Art Centert választották a koncert szervezői, amely tágas nagytermével, magas színvonalú hang- és fénytechnikával felszerelt nagyszínpadával és kreatív szabadságot sugárzó közegével tökéletes háttérnek ígérkezik a produkció számára. A Bakelit is szeretne hozzájárulni a koncertlátogatók önfeledt szórakozásához a kedvező jegyvásárlási konstrukciókkal és a számtalan vonzó italakcióval. A koncertek után pedig rock disco marasztalja majd az egybegyűlteket, akiknek nem kell az órájukat nézni bulizás közben, ugyanis az éjszakai járat félóránként indul a bejárat előtti megállóból.